Az első félidőben határozottan jól muzsikáltunk

Az első félidőben határozottan jól muzsikáltunk

A szünetben még 1–0-ra vezetett a MOL Fehérvár FC vendégeként U16-os csapatunk, de a második játékrészben fordítottak a hazaiak és végül 4–2-re nyerték meg a gólokban gazdag összecsapást.  

MOL Fehérvár FC U16 – Illés Akadémia U16 4–2 (0–1)
Illés Aka. U16.: Molnár-Végh (Németh H., 46.) – Stefanich, Szentkirályi, Bodrogi – Baján, Bolla B. (Horváth B., 85.), Palkó (Csörnyei, 78.), Horváth A., Takács-Földes (Kopácsi B., 64.) – Wolf (Sabia, 78.), Nagy M. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Takács-Földes (43., 0–1), Bodrogi (66., 3–2)

Kicsit álmosan kezdődött a mérkőzés, de aztán alaposan felpörögtek Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai, akik szinte futószalagon dolgozták ki a helyzeteket. A 20. percben pedig 11-eshez is jutottunk, amit sajnos nem sikerült gólra váltanunk. Ettől függetlenül a folytatásban is mi maradtunk támadásban és enyhe túlzással élve csak az volt a kérdés, hogy mikor kerülünk előnybe. Ez pedig a 43. percben realizálódott, amikor egy szép akciónk végén Horváth Arnold átadásából Takács-Földes Olivér volt eredményes. Ezzel a találattal pedig a szünetben 1–0-ra vezettek akadémistáink.

A második félidő viszont rendkívül rosszul indult a számunkra, ugyanis a hazaiak előbb egy erősen véleményes büntetőből egyenlítettek, majd pedig egy lesgyanús szituáció során a vezetést is átvették. Aztán 64. percben Végh Károly találatát követően már 3–1-re mentek. Szerencsére a mieink nem adták fel és nem sokkal később Bodrogi Bence révén sikerült szépítenünk. A végjátékra viszont picit elfogyott az erőnk és így a fehérváriak egy újabb gólt szerezve 4–2 meg tudták nyerni a találatokban gazdag összecsapást.

Nagyon sok pozitívum volt ebben a mérkőzésben, aminek főként az első félidejében teljesítettünk jól. Akkor akár több gólos előnyt is szerezhettünk volna. A második játékrészben viszont többet hibáztunk védekezésben és a végére kissé fejben és fizikálisan is elfogytunk, ami nem is csoda a szerdai mérkőzésünket követően. Szerettünk volna jobb eredményt elérni, de ettől függetlenül látszik, hogy jó úton járunk. Főként az első félidőre alapozva azt mondom, hogy le a kalappal a srácok teljesítménye előtt

– fogalmazott a mérkőzés után Németh Richárd vezetőedző.