Bravúros győzelem a Puskás otthonában

Bravúros győzelem a Puskás otthonában

Leány U15-ös csapatunk az alapszakasz utolsó előtti fordulójában egygólos győzelmet aratott Felcsúton.

Puskás Akadémia U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 0–1 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Széplaki S. – Karancsi E., Imre A., Schőnig R. (Bedőcs L., 76.), Sipos-Kiss V. – Bihari Cs., Derényi A., Bihari P. (Kumánovich K., 41.) – Nagy Cs. (Kopfensteiner Sz., 70.), Doncsecz A., Palatin D. (Harmath R., 41.) Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerző:
Schőnig R. (20., 0–1)

Nem volt könnyű helyzetben leány U15-ös csapatunk, ugyanis a héten sérülés miatt nem számíthatott kapusára Ferencsik Evelin, így mezőnyjátkosnak kellett beállni a kapuba ezen a korántsem könnyű találkozón. A mindenre elszánt Széplaki Sára mondhatni „lehúzta a rolót” és kapusokat megszégyenítő mozdulatokkal jött ki a helyzeteknél, szögleteknél, emellett lábbal is nagyon magabiztosan uralta a kapu előterét. Az első perctől kezdve rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, kreatív megoldásokkal, kombinatív játékkal léptünk fel egy rendkívül agresszív csapat ellen, amit a 20. percben sikerült gólra váltani. Egy sarokrúgást követően kavarodás alakult ki a kapu előterében és a lecsorgó labdát a felhúzódó Schőnig Réka kíméletlenül a léc alá bombázta. (0–1) A fordulást követően is nagy iramot diktáltak a csapatok, több helyzetet is kidolgoztak mindkét kapu előtt, de gól ezekből már nem született. Küzdeni akarásból és védekezésből is jelesre vizsgáztak a lányok a mai napon, megérdemelt győzelmet arattak.

Nagyon szépen fociztunk, gyönyörű támadásokat vezettünk és látszott a játékunkon a felszabadultság, vagányság. Kis hiányérzetem van amiatt, hogy nagyon sok szögletet rúgtunk, de csak egyet tudtunk belőle értékesíteni. Viszont a védekező szögletekből többször is mi jöttünk ki jól, fel tudtunk szabadítani. A mutatott játék alapján abszolút nem lehetek elégedetlen, látszott a tűz a csapaton és igazi örömfocit láthattam. Szívből gratulálok mindenkinek! Nagyon jó pihenést kívánok

értékelt Ferencsik Evelin vezetőedző.