Biztató játék a célegyeneshez közeledve

Biztató játék a célegyeneshez közeledve

Női U19-es csapatunk az ETO elleni ötgólos erőfelmérővel hangolt a két hét múlva kezdődő bajnokságra.

Szerda délután az az ETO FC Győr érkezett Szombathelyre, amellyel az akadémiai U19-es bajnokságban is farkasszemet néz majd Tebeli György vezette együttesünk. A mieink remekül kezdtek, Kaszap Kamilla – Simon Franciska két gólpasszából született – duplájának köszönhetően hamar kétgólos előnyre tettek szert. A szlovén Radomlje elleni, hétvégi összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is nagyot harcoltak, nagy munkát végeztek csatáraink, a szélre kijátszott labdák pedig rendszerint veszélyesen jöttek középre, több alkalommal is csak egy hajszállal maradtak le a támadók a centerezésekről. Válaszként, a vendégek még a szünet előtt kihasználtak egy védelmi megingást, így 2–1-es Illés Akadémia-Viktória vezetéssel zárult az első félidő.

Az már az első játékrészben is látszódott, hogy két rendkívül harcos, a párharcokat bátran felvállaló csapat van a pályán, ez a folytatásban sem volt másképp. A játékosok sokszor saját testi épségüket sem kímélve blokkoltak egy-egy lövést, vagy mentettek becsúszva. Mindkét csapat szeretett volna újabb találatot szerezni, ez benne is volt a játékban, az eredmény azonban sokáig nem változott. Az összecsapás utolsó szakaszában aztán egy védhetetlen közeli lövéssel, ezt követően pedig egy kapufás találattal fordítani tudtak a Rába-partiak, így alakult ki a 3–2-es vendéggyőzelem. Mindenképpen kiemelendő, hogy csapatunkban sok U17-es játékos is lehetőséghez jutott, akik „felnőttek a feladathoz”, az idősebb korosztályban is megállták a helyüket, segítve ezzel Tebeli György csapatát.

Jól indult számunkra a mérkőzés, rövid idő alatt két alkalommal is a kapuba tudtunk találni, ezt követően viszont alábbhagyott a koncentrációnk. A meccsnek első szakaszában több nagy lehetőségünk is volt, amelyeket illett volna gólra váltani. Összességében meglehetősen hullámzó találkozó volt, hol mi játszottunk kicsit jobban, hol az ellenfelünk tudott fölénk kerekedni. Voltak technikai hibák, amiket mindenképpen ki kell javítanunk a hátralévő időben, ezen kívül pedig le kell, egyszerűsítenünk a játékunkat. Az egész csapattal elégedett vagyok, de Simon Franciska játékát azonban szeretném külön is kiemelni. Jól szolgálta a felkészülésünket ez az összecsapás, amelyből levonjuk a tanulságokat és készülünk tovább

– értékelt U19-es csapatunk vezetőedzője, Tebeli György.