Boldog születésnapot!

Boldog születésnapot!

Ma ünnepli 13. születésnapját Bécsy Balázs Bendegúz.

Balatonalmádiban kezdett el sportolni: sokáig a teremben mutatta meg magát, hiszen futsalozott. Innen került Veszprémbe, ahol 2018. szeptember 2-án játszott először füves pályán: az U12-es I. osztály Dél-Nyugati Csoportjában a Siófokot 2–1-re győzték le a Veszprémi FC USE. Ebben a bajnokságban 15 találkozót két gólt szerzett (a Tatabánya és a MOL Vidi ellen talált be), de szerepelt már az U14-es megyei küzdelemsorozatban is, ahol 4/3-as mutatóval bírt. Stabilan játszott a 2019/2020-as kiírásban az U13-asok között, míg az U14-es megyeiben első helyen álltak a bajnokság befejezettnek nyilvánításakor.

Idén nyáron került az Illés Akadémiára. Az első fordulóban debütált zöld-fehér mezben 2020. augusztus 29-én. A 2020/2021-es bajnokság eddigi összes találkozóján szerepelt csapatunkban.

Nagyon jó mentalitású játékos, győztes típus. A fiatalokra jellemzően, a technikáján van csiszolni való. Már most sokat javult, de még tovább fejlődhet a mozgáskoordináció, a sebesség, a labdaátvétel és a tájékozódás területén. Átlag feletti a hozzáállása, amit legjobban a „soha fel nem adni” kifejezéssel tudok jellemezni

– mondta Bendegúzról Tóth Zsolt, U14-es csapatunk vezetőedzője.