Akadémistáink vezetik a góllövőlistát

Akadémistáink vezetik a góllövőlistát

Az U19-eseknél Szalay Szabolcs, míg az U17-eseknél Kállai Zalán eddig a leggólerősebb játékos a korosztály Kiemelt Országos Bajnokságában. Szasza hét, míg Zalán nyolc alkalommal talált be a pontvadászat során az ellenfelek hálójába.

 

Az országos sportnapilap internetes portálja nagy terjedelemben foglalkozik az utánpótlás bajnokságokkal. Első sorban a rendkívül sok elmaradt mérkőzésre fókuszál a cikk, de emellett részletesen elemzik a pontvadászat állását is. Így többek között azt is megállapíthatták, hogy az U19-eseknél az Illés Akadémia a rendkívül előkelő bronzérmes pozícióban állomásozik, még pedig úgy, hogy a tabella első két helyét elfoglaló Vasas Kubala Akadémia és MTK két mérkőzéssel többet játszott. Külön öröm, hogy a góllövőlista élen Szalay Szabolcs áll. Növendékünk eddig négyszer lépett pályára és ezeken a derbiken hét gólt szerzett. Azaz Szasza közel kétgólos átlagot tudhat magáénak.

Az U17-eseknél a hetedik helyen állnak Akadémiánk fiataljai, de csak két pont a hátrányuk a második helyezett Vasassal szemben. Ennél a korosztálynál Kállai Zalán szerezte eddig a legtöbb találatot. Játékosunk nyolc mérkőzésen nyolcszor volt eredményes. Ráadásul van egy találata az U19-esek között is.

Sokat elmond az Akadémiánkon folyó szakmai munkáról, hogy a két legidősebb korosztálynál növendékeink állnak a góllövőlista élén. Nem csoda, hogy Mátyus János vezetőedző hétről hétre több játékosunkkal is számol az NB II-es Szombathelyi Haladás keretében, pályára lépő együttesében.