Az ETO nyerte a zöld-fehér derbit

Az ETO nyerte a zöld-fehér derbit

Hiába játszott két negyedben is jobban U13-as csapatunk, mint a hazai környezetben szereplő győriek, mégis 2–0-s vereség lett a derbi vége. Sajnos rúgott gól nélkül nagyon nehéz pontot szerezni idegenben (is).

ETO FC Győr U13 – Illés Akadémia U13 2–0 (0–0, 1–0, 0–0, 1–0)
Illés Aka. U13.:
Nagy Zs. – Laczó, Szakály, Axnix – Hideg, Bosnyák Botond – Horváth Á., Grádvohl, Szántó. Cserék: Szalai-Horváth – Vert Zs., Marian, Tóth D., Tasnádi Zs., Angler, Bosnyák Bence, Moldován. Vezetőedző: Nagy László.

Az új szabálynak megfelelően Nagy László vezetőedző valamennyi játékosának lehetőséget adott, ezt pedig legészszerűbben úgy lehetett megoldani, hogy szinte két sort szerepeltetett. Csupán egy poszton nem volt módja negyedenként változtatni.

Az első és a harmadik etapban szereplő csapatunk egyértelműen komolyabb játékerőt képviselt. Ezekben a periódusokban uraltuk is a játékot, sok helyzetet alakítottunk ki, csupán a gól hiányzott a gyerekek játékából.

A második és a negyedik felvonásban viszont a hazaiak diktálták a tempót és nekik kétszer sikerült betalálniuk a kapunkba. A második 20 percben egy helyezkedési hibát kihasználva szereztek vezetést a Rába-partiak, míg a negyedikben egy kissé furcsa körülmények között duplázták meg előnyüket, ugyanis játékosuk a gólt megelőzően egyértelműen az alapvonalon kívülről hozta vissza a labdát.

Így végül az ETO fiataljai 2–0-ra nyerték meg a nyugat-magyarországi zöld-fehér rangadót.

Teljesen ellentétes negyedeket játszottak a csapatok. Kettőben mi domináltunk, míg kettőben az ETO. Úgy gondolom, hogy a gyerekek hozzáállásával elégedett lehetek, valamennyien nagyon akartak. Sok jó egyéni teljesítmény is volt a csapatunkban, de sajnos rúgott gól nélkül zártuk a mérkőzést, így a hazaiak győzelme megérdemeltnek mondható

– fogalmazott a mérkőzést követően Nagy László vezetőedző.