Békés iksz az utolsó hazai mérkőzésen

Békés iksz az utolsó hazai mérkőzésen

A találkozót megelőzően búcsúztunk el 2004-eseinktől.

Illés Akadémia U19 – Vasas Kubala Akadémia U19 1–1 (1–1)
Illés Aka. U19:
Kostyák – Baján, Mozsár, Frák, Deme – Horváth A., Kovács P., Bonyhárd (Pruska, 83.) – Szvoboda (Kozári, 61.), Katona, Udvardi (Bonchis, 61.). Vezetőedző: Horváth András.

Utolsó hazai bajnoki mérkőzését játszotta az U19-es korosztályunk: ahogy az már hagyomány az Illés Akadémia életében, ezen alkalommal vettünk búcsút a 2004-eseinktől. Horváth József és Tama Gergő még az ősszel is erősítette korosztályunkat, míg Kovács Péter kezdőként, Kozári Norbert csereként szerepelt ma (más elfoglaltság miatt Szijjártó Ármin nem tudott jelen lenni). Illés Béla, akadémiánk alapító-igazgatója emlékplakettet adott át búcsúzóinknak.

A mérkőzésen aztán – különösképpen az első félidőben – férfias küzdelmet láthattunk. Egy 21 méteres átlövésnél Kostyák Rajmund a bal oldali kapufát hívta segítségül, az onnan veszélyesen felpörgő labdát pedig a védőknek sikerült tisztázniuk. A 38. percben aztán megszereztük a vezetést: Udvardi Ádám tekert középre egy jobb oldali szabadrúgást, amit Mozsár Dávid juttatott a hálóba 8 méterről, 1–0. Örömünk nem tartott sokáig, ugyanis egy perc múlva egy 20 méteres átlövés utat talált kapunk jobb sarkába, 1–1. Ezek után is pörögtek a csapatok, így az első félidő 47 perce jó iramban telt el.

Szünet után aztán ez az iram és a színvonal is alábbhagyott. Előttünk nem adódott igazán nagy lehetőség, mert az utolsó passzok nem sikerültek – amikor pedig összejött, akkor talán túl sokat vártunk a jobbnál jobb lövési pozícióra, így odalett a helyzet. A másik oldalon azonban többször is bizonyította rátermettségét Kostyák Rajmund. Kitűnt mindez a 89. percben, amikor a vendégek ziccerénél előbb Frák Marcell blokkolt, ám balszerencsénkre a Vasas-centerhez került vissza a labda. A lövést kiütötte kapusunk, majd egy újabb Frák-mentés után megint bravúrra volt szükséges hálóőrünknek. Nehéz egy öt másodperces szituációt hosszasan elmesélni, de ekkor még mindig nem szabadult fel a kapunk, ugyanis újból próbálkozhatott a piros-kékek csatára, amit a bal kapufa mellől szedett ki Kostyák, majd végül sikerült szögletre mentenünk. A találkozó így 1–1-es döntetlennel zárult: Kozári Norbert 50. bajnokiját játszotta Illés-mezben, míg Kovács Péter – ha pályára lép a jövő heti záráson – akkor 125-tel zárhatja le tízéves Illés-karrierjét.

Sajnos a minket sújtó betegséghullám még ezen a héten sem hagyott el bennünket, ezúttal Zsédely Bence és Kovács Bence estek ki szinte az utolsó pillanatokban. Mindezt meglátásom szerint megfelelően reagáltuk le, és az első félidő jól indult, tetszett, amit láttam. Meg is szereztük a vezetést, ám hamar jött az egyenlítés. A fordulást követően inkább a vendégek domináltak: itt meglátszódott a keretem tagjainak különböző edzettségi állapota. Ettől függetlenül a hozzáállással abszolút elégedett lehettem, az akaraterőnk megvolt, a játékunk a második játékrészben azonban kevésbé. Már egy-két hete ideális létszámban tudunk edzeni, és az is fontos, hogy öt U17-es szerepelt a mai találkozón

– mondta a vezetőedző, Horváth András.