Bátran futballoztunk

Bátran futballoztunk

Az Illés Akadémia U14 a dobogóra hajtó Honvéd-MFA vendége volt.

Honvéd-MFA U14 – Illés Akadémia U14 2–0 (1–0)
Illés Aka. U14:
Varga N. (Schepanski, 60.) – Angler (Laczó, 70.), Szakács, Hányi, Bogdán (Mórocz, 60.) – Bosnyák Botond, Hideg (Tóth D., 70.), Mihály (Moldován, 70.) – Horváth Á., Börczi (Grádvohl, 41.), Kiss-Szécsényi (Bosnyák Bence, 60.). Vezetőedző: Nagy László.

A tíz csapatot felvonultató U14-es Kiemelt bajnokság utolsó fordulójában a fővárosba látogatott az Illés Akadémia U14. A mieink annak a Honvéd-MFA-nak voltak a vendégei, akik a dobogóért hajtottak – viszont nekik figyelniük kellett riválisaik eredményét is. A mieink már biztosan a 8. helyen zárták a küzdelemsorozatot.

Az első félidőben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk: némi mezőnyfölényt a hazaiak harcoltak ki, talán náluk is volt többet a labda. Egy szép kombináció után Horváth Ármin iramodhatott volna egyedül kapura, ám a játékvezető-asszisztens zászlaja – tévesen – megállította támadónkat. A 28. percben egy sarokrúgást követően fejjel betaláltak, így a piros-feketék mehettek előnnyel a szünetre.

Térfélcsere után változott a felállás: inkább mi domináltunk, érett a gólunk, és volt egy kísértetiesen hasonló szituáció, mint az első félidőben, ám újfent les miatt a Honvéd jöhetett közvetett szabadrúgással. Kár érte… A 66. percben aztán egy balul sikerült átadást követően megint betaláltak a hazaiak, 2–0. Nem adtuk fel, de gólt szereznünk nem sikerült, így a 27. fordulót és a bajnokságot vereséggel fejeztük be.

Két ellentétes félidőt láttam ma – az elsőben a hazaiak voltak a jobbak, de alig-alig hozott helyzetet ez a játékrész. A szünetet követően aztán kombinatívan játszottunk, szép támadásokat vezettünk, átlövésekkel kísérleteztünk. Úgy érzem, kétszer is téves ítélet sújtott bennünket, méghozzá meghatározó momentumokkor: 0–0-nál és egygólos hazai vezetésnél. Ennek ellenére nem vagyok csalódott, semmi szégyenkeznivalónk nincsen. Kiélezett meccset játszottunk az egyik élcsapat otthonában, ma ők volt csak eredményesek. Jó egyéni teljesítményeink voltak, csapatként is megfelelő kohézióval funkcionáltunk, így összességében elmondhatom, hogy nagyon várom a következő évek eredményességét mind egyéni-, mind pedig csapatszinten

– értékelte a látottakat Nagy László vezetőedző.