Kassán szerepel az Illés Akadémia U14

Kassán szerepel az Illés Akadémia U14

Körhöcz György együttese a Josef Kopejtko Emléktornán játszik.

A Felvidék keleti része felé vette az irányt az Illés Akadémia U14: a mieink a kelet-szlovákiai nagyvárosban, Kassán játszanak. A tizenhat csapatot felvonultató tornára a rendezők mellett Magyarországról, Lengyelországból, Ciprusról, Romániából és Horvátországból érkeztek.

Körhöcz György vezetőedző és Illés Bence elemző edző a Hajba Botond, Schepanski Noah – Ládonyi Bálint, Takács Ákos, Orbán Roland, Németh Barnabás, Molnár Barnabás, Lakatos Krisztián, Szalma Zétény, Angler Benett, Fonnyadt Zétény, Mihók Martin, Módly Samu, Sulea Alexandru, Fazakas Dániel, Székely Máté, Bock Bence, Magadics Milán, Bujdos Botond, Szabó Botond, Dobovánszky Ábel összetételű kerettel utazott el.

Egy-egy találkozó 35 percig tartott. A csapatok négy darab négyes csoportba osztották a szervezők. A mieink a Pozsonyligetfalu (FC Petrzalka) ellen kezdték meg a tornát: 2–0-ra győztünk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, 4-5 ziccer azonban kimaradt, de Molnár Barnabás révén csak megszületett az első gólunk. Ezt még Szabó Botond fejelte meg (2–0). A második meccsen a rózsahegyiekkel (MFK Ruzomberok) játszottunk. Ládonyi Bálint találatával szereztük meg a vezetést, amit kiegyenlített az ellenfelünk, ám Szabó Botond találatával megszereztük a győzelmet (2–1). A csoportban harmadjára a Lokomotiva Zágrábbal álltunk szemben: mivel a horvátok, és mi is megnyertük az első két meccsünket, kvázi csoportdöntőt játszottunk egymással. Az első 20 percben nagyon jól játszottunk, Angler Benett és Bujdos Botond góljaival 2–0-ra elhúztunk. Csak az utolsó percben, egy szöglet után tudtak betalálni a zágrábiak, így megérdemelten nyertünk 2–1-re.

Nagyon jó minőséget képviseltünk az első mérkőzésen, akár nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelmünk. A mai középső találkozóra nem lehetünk büszkék, nagy nehézségek árán sikerült nyernünk. A harmadik meccsen aztán igazán megmutattuk, hogy kik is vagyunk mi, mit is jelent az Illés Akadémia! Kiváló mentalitással futballoztunk, szenvedélyesek voltunk, egymást kisegítve játszottunk egy fizikálisan kiváló csapattal szemben. Várjuk a holnapot

– értékelte a torna első napját Körhöcz György vezetőedző.