Bozsik-tornán szerepelt az Illés Akadémia U11

Bozsik-tornán szerepelt az Illés Akadémia U11

Zalaegerszegen játszottak a zöld-fehérek.

Elkezdődtek ismét a Bozsik-programok, így az Illés Akadémia U11-es csapata is utazott: Bozsik „A” régiós tornán vettünk részt Zalaegerszegen. Ellenfeleink az ETO FC Győr, a Puskás Akadémia, a Pécsi MFC és a házigazda ZTE csapatai voltak.

Az Illés Akadémia Vargovics Zsolt vezette U11-es korosztálya az alábbi kerettel utazott Zalába: Hajba Botond, Székely Máté, Molnár Barnabás, Gombos Zalán, Módly Samu, Rajtosics Hunor, Takács Dominik, Pék Zalán, Dobovánszki Ábel.

Betegség és családi programok miatt kis létszámmal szerepeltünk a magas színvonalú tornán. A mérkőzéseken a játékosoktól az elmúlt hetekben tanult taktikai és technikai elemeket kértük, azaz a labdaszerzés utáni gyors átmeneteket és a labdavesztéskor azonnali visszatámadásokat. A gyerekek nagyot küzdöttek, lelkesen és fegyelmezetten játszották végig a mérkőzéseket. A labdaszerzéseket nagyon jól hajtottuk végre, de sok energiát kivett belőlünk, ezért a támadásvezetésekre már nem igazán tudtunk teljes mértékben koncentrálni. Igyekeztünk a széleken felépíteni a labdakihozatalainkat és a támadásaikat. Amíg bírtuk erővel és energiával, addig szépen megoldottuk. A Puskás Akadémia és a Zalaegerszeg ellen remek akciókból szép gólokat rúgtunk, a Pécs és az ETO ellen azonban csak helyzetekig jutottunk. Az ellenfelek közül két csapat a fizikai előnyére építette a játékát, azaz folyamatosan keresték a test-test elleni küzdelmet, sajnos ezáltal egy-két sérülést is okoztak nekünk. A torna során 6 gólt szereztünk és 7 gólt kaptunk, ami az jelenti, hogy a védekezésünk rendben volt, de a támadásainkat kevés százalékban fejeztük be góllal. Nagy dicséret illeti a gyerekeket

– foglalta össze a torna tapasztalatait Vargovics Zsolt edző.