Megérdemelt siker Nyíregyházán

Megérdemelt siker Nyíregyházán

Mindkét félidőt remekül kezdve 3–1-re nyert a Spari otthonában az Illés Akadémia U16-os csapata.

Nyíregyháza Spartacus FC U16 – Illés Akadémia U16 1–3 (0–1)
Illés Aka. U16:
Tama M. – Abért B. (Sipos-Kiss, 82.), Tóth Á., Németh R., Erdei – Csalló (Szakasics, 46.), László (Bécsy, 82.), Palkó – Meskó, Liplin (Skravanek, 56.),  Gyapjas (Pljesovszki, 70.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Gyapjas (3., 0–1), Meskó (51., 0–2; 53., 0–3)

A hazai környezetben rendkívül erős Nyíregyháza otthonában remekül kezdték a mérkőzést Sátori Barnabás és Körhöcz György tanítványai, akik a Meskó Márk szöglete után Gyapjas Botond révén már a 3. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban is a mieink maradtak támadásban. Bőven volt lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a második találatunkat is, de a helyzetek sajnos kimaradtak. Viszont kiemelendő, hogy a védelmünk kifejezetten jól hatástalanította a hazaiak ellencsapásait. Így aztán a félidőben 1–0-ra vezettek akadémistáink.

A második játékrész elején Meskó Már nagy pillanatai következtek. Korosztályos válogatott futballistánk előbb bal lábbal, majd nem sokkal később jobbal is szerzett egy-egy nagy gólt átlövésből. Ezekkel pedig 3–0-ra alakította a mérkőzés állását. Az 57. percben egy labdaszerzést követően ugyan szépítettek a nyírségiek, de a 65. minutumban egyik játékosukat kiállította a játékvezető, és ezzel gyakorlatilag el is dőltek a lényegi kérdések. A mérkőzést végül teljesen megérdemelten nyerte meg az Illés Akadémia U16-os csapata 3–1-re.

Nagyon jól, góllal kezdtük a mérkőzést, és ez meg is adta a találkozó alaphangját. Úgy gondolom, hogy azokat a dolgokat zömében meg is valósítottuk, amiket előzetesen elterveztünk. A két félidő alapján szerintem teljes mértékben megérdemelten győztünk. Szerintem nem kis dolog a Nyíregyháza otthonában nyerni. Gratulálok a srácoknak! Megyünk tovább, mivel a jövő héten még egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk

– fogalmazott Sátori Barnabás vezetőedző.