Felcsúti mesternégyesek

Felcsúti mesternégyesek

Tavaly szeptemberben az U19-es csapatunk tagjaként Szalay Szabolcs szerzett négy gólt a Puskás Akadémia otthonában, a napokban pedig az U16-os Papp Csongor ismételte meg ezt a remek produkciót.

Nem sűrűn fordul elő a kiemelt korosztályok országos labdarúgó-bajnokságában, hogy valaki egy mérkőzésen négy gólt is szerezzen. Ez azonban tavaly szeptember 26-án Felcsúton sikerült az U19-es együttesünk támadójának, Szalay Szabolcsnak. Szinte napra pontosan nyolc hónap elteltével ezt a parádés produkciót ismételte meg a Puskás Akadémia otthonában az U16-osok összecsapásán Papp Csongor, akivel rögtön fel is idéztük a meccs történéseit.

Természetesen tudtam arról, hogy Szalay Szabi mesternégyest szerzett Felcsúton, és nagyon örülök annak, hogy a nyomdokaiba léphettem. Persze első sorban a csapat 4–1-es győzelme számít, de azért ez nekem külön élményt jelentett. A mérkőzés közben az is motivált, hogy megdöntsem Szasza idei rekordját, de az sajnos nem jött össze. Nem mintha így kevésbé örülnék.

Szereztél korábban már egy mérkőzésen ennyi gólt?

Még az U13-asoknál lőttem egyszer emlékeim szerint a Csorna ellen hét gólt, de az országos bajnokságokat figyelembe véve eddig kettő volt a legtöbb. Az MTK ellen kétszer, míg a Pakssal szemben egyszer sikerült dupláznom.

Most a bajnokság végén két remek meccsed is volt. Az MTK-nak lőttél két gólt és adtál két gólpasszt is, a Puskás ellen pedig négyszer találtál be. Nem sajnálod, hogy véget ért a pontvadászat?

Igazság szerint az U16-os pontvadászat ért véget. Nagyon jó érzés volt, hogy az utolsó három meccsre ismét összeállt az őszi csapatunk. A bajnokság első szakaszában szerintem nagyon jól teljesített a társaság, sok jó mérkőzésünk volt. Most, hogy szinte mindenki visszatért, gyorsan szereztünk is kilenc pontot. Ha így nézem, akkor természetesen sajnálom, hogy nincs folytatás, de az U17-es pontvadászat még tart, bízom abban, hogy még ott is vár rám feladat.

Tavasszal lényegében végig az U17-ben játszottál. Mennyire volt nehéz számodra az átállás?

Igazság szerint egyszer még az U19-ben is szerepelhettem. Így pedig a saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy az idősebb korosztályoknál mennyivel gyorsabb a tempó és a játékosok gondolkodása. Na, és persze fizikálisan jóval erősebb ellenfelekkel kell farkasszemet nézni. Összességében úgy érzem, hogy az U17-ben nem tudtam magamból kihozni a maximumot. A szezon vége felé ugyan nagyjából összeállt a játékom, de szerintem a gólokkal adós maradtam. Ezt annak ellenére mondom, hogy a szezonban szerzett 12 találatnál többet eddig nem tudtam összehozni.

Viszont van még három meccs az U17-es bajnokságból.

Ez így van. Jó lenne mind a hármat megnyerni, mert akkor lenne esélyünk arra, hogy a B-csoport első helyén végezzünk. Remélem bennem is maradtak még gólok, mert jó játékkal szeretném kivenni a részemet ezekből a remélt sikerekből.