Azért egy igazán bemehetett volna

Azért egy igazán bemehetett volna

Hiába dolgozott ki rengeteg helyzetet U15-ös csapatunk az ETO FC Győr elleni edzőmérkőzésen, mivel valamennyit elhibázták Sátori Barnabás és Varga Roland tanítványai, 1–0-s vereség lett a derbi vége.

Illés Akadémia U15 – ETO FC Győr U15 0–1 (0–0)
Illés Aka. U15.: Tama M. – Pénzes, Rózsa, Blum, Bécsy – Németh R., Nagy K., Palkó – Zsiga, Liplin, Vert B. Cserék: Pfeiffer – Őri B., Takács D., Abért B., Meskó, László, Pécskai, Vér, Abért O. Vezetőedző: Sátori Barnabás.

Egy kifejezetten erős csapatot, az országos bajnokság kiemelt csoportjának negyedik helyén állomásozó ETO FC Győrt fogadta felkészülési meccsen U15-ös együttesünk. Ennek ellenére már a 2. percben megszerezhettük volna a vezetést, ám Zsiga Patrik lövését szinte a gólvonalról vágták ki a Rába-parti védők. Nem sokkal később a vendégek is veszélyeztettek, de szerencsére Blum Barnabás jókor volt jó helyen, így csak szöglet lett az akció vége. A folytatásban viszont többnyire a mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben, így pedig a félidő lefújásakor gól nélküli döntetlenre állt a derbi.

A szünetben Sátori Barnabásék szinte teljes sort cserélték, ám még véletlenül sem ez volt az oka annak, hogy a Rába-partiak a 42. percben egy hihetetlenül balszerencsés öngóllal megszerezték a vezetést. Ezt követően a mieink óriási erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében.: szinte futószalagon alakították ki a nagyobbnál is nagyobb ziccereket. A legközelebb Vér Dávid, Abért Olivér és Meskó Márk járt a gólhoz, mivel mindhárman eltalálták a kapufát. Ám ezen kívül is rengeteg helyzetet adódott a mieink előtt. Sajnos ezek közül egyetlen egyet sem sikerült értékesíteni, így pedig 1–0-s vereség lett a rendkívül hasznos összecsapás vége.

Az elsődleges cél az volt, hogy azok is lehetőséget kapjanak, akiknek a bajnoki mérkőzéseken kevesebb szerep jutott. Ez teljes mértékben meg is valósult. Úgy gondolom, hogy egy rendkívül jó ETO ellen tudtuk lemérni, hogy hol is tartunk. Véleményem szerint a srácok bebizonyították, hogy nekünk is ott lenne a helyünk a kiemelt csoportban. Nyilván ehhez még sok munka kell, legelőször is meg kell nyerni az alap csoport küzdelmeit. Ez a meccs azt bizonyította, hogy van potenciál a csapatunkban. Nyilván fájó egy kicsit a vereség, de most nem a győzelem volt a lényeges, hanem az, hogy mindenki bőven kapjon játékpercet

– fogalmazott a mérkőzés után Sátori Barnabás vezetőedző.