Az utolsó negyedben fordítottak a fehérváriak

Az utolsó negyedben fordítottak a fehérváriak

Hiába vezettünk az első három etapot követően 1–0-ra, mivel a meccs végén a vendégek örülhettek 2–1-es győzelemnek. Bár az is igaz, hogy nem érdemtelenül nyertek.

Illés Akadémia U12 – MOL Fehérvár FC U12 1–2 (0–0, 0–0, 1–0, 0–2)
Illés Aka. U12.:
Schepanski – Vincze, Székely, Németh B. – Molnár B., Lakatos – Szakács, Mihók, Bock. Cserék: Reiber, Dobovánszky. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Mihók (60., 1–0)

A két csapat októberi, székesfehérvári meccsét úgy nyerték meg 2–0-ra akadémistáink, hogy már az első negyedben ki is alakult a derbi számunkra roppantmód örömteli végeredménye. Erre most azonban esélyünk sem volt, mivel a nyitóetap egyértelműen a fehérváriaké volt. Több esetben is Schepanski Noah nagy védése kellett ahhoz, hogy 0–0 maradjon az állás.

A második felvonásban annyit változott a játék képe, hogy most már nem volt annyira nyomasztó a vendégek fölénye, de ettől függetlenül nekik adódtak újabb lehetőségeik. A 30. percben viszont összejött a mieink első ziccere: Szakács Benedek labdájával Mihók Martin lépett ki, és kis híján sikerült a kapus felett a hálóba emelnie. A félidő végjátékában azonban újfent nekünk volt szerencsénk, ugyanis egy nagy lövésnél a kapufáról nem a kapunkba, hanem oldalra pattant a laszti.

A gól nélküli állásról kezdődő harmadik negyedet Molnár Barnabás életerős lökete vezette be, de a fehérvári hálóőr a helyén volt. A 60. percben viszont már ő is tehetetlennek bizonyult: Dobovánszky Ábel remek passza után Mihók Martin úgy lőtt a hálóba, hogy előtte még két parádés cselt is „eladott”, 1–0 ide.

Az utolsó felvonásban aztán visszavették a kezdeményezést a vendégek és hiába védett továbbra is parádésan Schepanski Noah, egyenlíteni tudtak: a 67. minutumban Gulyás Hunor vezette jó 20 méteren át a labdát, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. A mérkőzés hajrájában pedig jött a feketeleves, ugyanis egy védelmi hibát kihasználva a győzelmet is kiharcolták a fehérváriak, akik 2–1-re nyerték meg a találkozót.

Nagyon nehezen jöttünk bele a mérkőzésbe. Főként az első etapban. A második és a harmadik nagyjából rendben volt, pedig egy nagyon jó csapattal játszottunk. Látjuk a hibáinkat. A labdabirtoklásunk hatékonyságán javítanunk kell, mert így nagyon nehéz lesz minden meccs. Bízom abban, hogy hamarosan felépülnek a betegeink. Akkor folyamatosan tudunk majd a játékban előbbre lépni

– értékelt a mérkőzést követően Tóth Zsolt vezetőedző.