Ez azért bántóan sima volt

Ez azért bántóan sima volt

A Katona Istvánt a második félidőben soraiban tudó magyar U17-es válogatott 5–0-s vereséget szenvedett a hollandoktól, így a negyedik helyen zárta a rangos viadalt.

A hazai rendezésű roppant nívós nemzetközi torna harmadik fordulójában, immár Debrecenben, a holland fiatalokkal találkozott a 2023-as Európa-bajnokságra készülő U17-es válogatottunk. A mérkőzésnek mondhatni komoly tétje volt, ugyanis egy esetleges győzelem a második, míg egy vereség a negyedik helyezést eredményezte volna Belvon Attila legénységének. A szövetségi edző a cserék közé jelölte az Illés Akadémia növendékét, Katona Istvánt, így Pisti a kispadon ülve nézhette, amint a derbi 8. percében Wolff megszerzi a vezetést a németalföldieknek. Nem sokkal később két óriási ziccert is elhibáztak a narancsmezesek: az elsőt fejjel, míg a másodikat lábbal hagyták ki. A 21. percben aztán a változatosság kedvéért a kapufát is eltalálták. A 32. minutumban viszont már nem volt szerencsénk: Land közeli találatával alakította 2–0-ra az állást, ami a szünetig már nem is változott.

A második félidőre Girsik Attilát Katona Pisti váltotta, aki rögtön első megmozdulásával sárga lapot „harcolt ki”, ugyanis túlzott vehemenciával támadta a hollandok kapusát. Ezért az apró csínytevésért aztán a németalföldiek az 58. percben álltak nemes bosszút, amikor is Sliti módosította egy jól eltalált lövéssel 3–0-ra az eredményt. Sajnos a folytatás sem alakult valami jól, mivel a 70. percben Eduardo, míg a 73. minutumban újfent Wolff vette be a kapunkat. Így a korosztályos „Oranje” végül 5–0-ra győzött a magyar U17-es válogatott ellen.

A bántóan simára sikeredett vereségnek köszönhetően a mieink a negyedik helyen zárták az erőfelmérőt, amit a spanyolok a hollandokat és a portugálokat megelőzve nyertek meg.