Az út elején járunk

Az út elején járunk

U14-es, pre-akadémiai leánycsapatunk a bajnoki rajton vereséget szenvedett Székesfehérváron.

MOL Fehérvár FC U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 6–1 (2–0, 3–0, 1–1)
Illés Aka.-Viktória U14:
Czuczai D. – Első H., Giczi L., Anderle M., Bihari P., Kovács L., Gulyás L., Bihari Cs., Harmath R. Cserék: Szélessy H., Gerencsér L. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerző: Gulyás L. (58., 5–1)

Az U14-es korosztály ebben a bajnoki kiírásban új rendszerben, 3X25 percet (három harmadot) játszik. Pre-akadémiai csapatunk már az első harmad közepén kétgólos hátrányba került és a mérkőzés összképe alapján, volt is ekkora különbség a két alakulat között. Fontos pozitívum viszont, hogy a mieink is tudtak gólt szerezni, a harmadik harmadban Gulyás Lorina vette be a Vidi kapuját.

Nagyon az út elején járunk még, amelyen edzésről edzésre, hétről hétre, hónapról hónapra tanulunk. De a lényeg pont ezen van, a játékosok egyéni képzettségének fejlődése, amely a felkészülés kezdetéhez képest már most is látszik, lényegesen fontosabb számunkra, mint az eredmény. Láttunk a találkozóban pozitívumokat, de ezek aránya természetesen egyelőre jóval kisebb, mint azoké a dolgoké, amiket nem tudunk. Azon fogunk dolgozni, hogy ezek az arányok folyamatosan változzanak, egyre több legyen a pozitívum és minél képzettebb lányokat adhassunk majd az Illés Akadémia magasabb korosztályaiba

– foglalta össze a véleményét Luki András.