Az U19-es lányaink már második hete edzésben vannak

Az U19-es lányaink már második hete edzésben vannak

Legidősebb akadémista leány-csapatunk, az U19-es korosztály, túl van a téli felkészülés első szakaszán. Tebeli Györggyel, a korosztály vezetőedzőjével beszélgettünk a mögöttünk hagyott kicsivel több mint bő két hétről.

Olyan időszakon élünk, amelyben a legfontosabb talán azt rögzíteni: bár U19-es csapatunk munkáját is nehezíti a koronavírus-járvány, a korosztály szép létszámmal van túl a január 3-án kezdődött felkészülés első szakaszán.

Igen, szerencsére 15-17 lánnyal tud a stábunk edzeni és ez mostanában nagy szónak számít. Ebben a hónapban még velünk dolgoznak azok is, akik ebbe a korosztályba tartoznak, de tulajdonképpen már a felnőtt keretet erősítik, ők majd februártól csatlakoznak Székely Tibor csapatához. Két sérültünk van, Saly Veronika és Csizmadia Zsófia, rájuk egyelőre nem számíthatunk, de természetesen az egészségügyi stábbal együtt figyeljük őket és várjuk mindkettőjüket vissza, amint azt a rehabilitációjuk majd lehetővé teszi.

Milyen hosszú a felkészülés?

Nyolc hetet tréningezünk a február 27-i, Ferencváros elleni bajnoki rajt előtt. Ebbe négy, vagy öt felkészülési mérkőzés fér bele.

Milyen állapotban vannak most a lányok?

Azt kell, hogy mondjam, szerencsére fáradtak. Nagyon jól dolgoznak, erős terhelést kapnak, időnként úgy érzik, mindenük fáj, de ez ilyenkor így is van rendjén.

Vannak-e változások az U19-es csapatunkkal dolgozó stábban, illetve a keretben?

Mind a kettőre a „nincsen” a válasz. amíg azonban az elsőre azt is mondom, hál’ Istennek, mert jól összecsiszolódott, remek szakemberekből álló stábbal dolgozhatok, addig a játékoskeretbe mindig jól jönne az erősítés, mi sem vagyunk ezzel másként. De, ahogy a beszélgetés elején is mondtam, nincs okunk panaszra, szép létszámmal, sok munkával tudunk készülni a tavaszi szezonra.