Az U17 szoros mérkőzést játszott

Az U17 szoros mérkőzést játszott

Az újonnan indult kupasorozat első Illéses fellépője az U17-es korosztályunk volt.

Illés Akadémia U17 – DVSC U17 0–3 (0–1)
Illés Aka. U17:
Tama – Németh R., Bécsy, Erdei – Abért B. (Őri, 59.), Paizs, Fülöp, Szabó B., Szabó M. M. – Bene (Liplin, 46.), Pljesovszki (Skravanek, 70.). Vezetőedző: Kovács László.

A találkozó előtt egy perces néma főhajtással emlékeztünk meg a héten elhunyt kollégánkról, dr. Dénes Andrásról.

Havazott az éjszaka, ám így is kiválóan előkészített játéktér fogadta a csapatokat, ráadásul a meccs kezdetére a nap is kisütött. Az újonnan indult kupasorozat első Illéses fellépője az U17-es korosztályunk volt, akik a kiváló erőkből álló Debreceni VSC együttesével meccseltek. A vendégek letámadással igyekeztek zavart kelteni, mégis egy gyors átmenet után szerezték meg a vezetést a 10. percben. A bal oldalon futott a Kisloki akciója, egy pillanatra úgy tűnt, hogy megszerezzük a labdát, ám az erős szél is segített a pirosmezeseken. Aztán a 16-oson belül egy jó kombinációt követően már Tama Máté sem tudott bravúrt bemutatni, 0–1. A gól után többet birtokoltuk a labdát, de az ellenfél mellett a szembeszéllel is meg kellett küzdenünk. A debreceni találathoz kísértetiesen hasonló szituáció zajlott pontosan a félidő derekán, ám ezúttal kapusunk óriásit védett. A vendégek lövései kísérleteinél Tama Máté hárított remekül, miközben két alkalommal a kapufa is hű társának bizonyult… A szünetre tehát a piros-fehérek mehettek előnnyel.

Tudtuk, hogy ebben a periódusban a szél már velünk lesz. Az 53. percben Pljesovszki Gergő 28 méteres szabadrúgását ütötte szögletre a debreceni kapus. Egyértelműen többet volt nálunk a labda, azonban a 16-osukat nagyon jól kontrollálták a hajdúságiak, így igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. Ahogy fogyott az idő, egyre inkább igyekeztünk feljebb és feljebb játszani, azonban a 83. percben egy ellentámadás végén megint betaláltak a vendégek, így eldöntötték a mérkőzést. Ezek után is mentünk előre a becsületgólért, ám a DVSC talált csak be: egy 17 méteres lövés a jobb felső sarokban kötött ki, így 3–0-ra kikaptunk.

A bajnoki küzdelmeket egy kupamérkőzéssel fűszerezhettük, aminek különösen azért örültünk, mert a kiemelt bajnokság egyik dobogósa ellen mérhettük fel, hol is tartunk igazából. Játékgyorsaságban és játék-állóképességben előttünk járnak a debreceniek. Az első félidőben a szél meghatározó volt, ezért is volt jóval több lehetősége a vendégeknek. Viszont a térfélcsere után már mi jártunk előbbre a helyzetkialakítást tekintve. A meccs abban is segített, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani és az időjárási körülmények ellenére jó kis mérkőzést tudtunk játszani

– mondta Kovács László.