Az U16-osok szép sikert arattak

Az U16-osok szép sikert arattak

Fordítani tudott Németh Richárd együttese.

Illés Akadémia U16 – MTK Budapest U16 3–1 (0–1)
Illés Aka. U16:
Németh H. – Bonchis (Horváth B., 90.), Stefanich, Deme, Koósz – Csörnyei (Nagy M., 46.), Horváth A. (Szentkirályi, 86.), Kopácsi Á. – Baján, Katona, Wolf (Takács-Földes, 63.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Bonchis (46., 1–1), Kopácsi (79., 2–1), Baján (92., 3–1)

Az esőáztatta Rohonci út fogadta a csapatokat – a mienk első tavaszi sikerükre készültek. Már a 2. percben veszélyeztettünk, amikor egy baloldali indítás után Wolf Gergő iramodott meg és belépve a 16-oson belülre, 14 méterről nem sokkal lőtt mellé. Próbáltuk kihasználni az eső miatt gyors talajt: nem sokkal később Bonchis Olivér eleresztette a labdát 22 méterről – ez sem sokkal ment a bal kapufa mellé. Hamar jött egy lövés válaszként, ám ezt Németh Hunor könnyedén kapta le a léc alól. A 12. percben – teljesen váratlanul – a vendégek megszerezték a vezetést: egy jobboldali akció után a másik szélre került át a labda, ahonnan Kugyela Zalán nagy erővel a kapunkba lőtt, 0–1. Hamar egyenlíthettünk volna: előbb Wolf, majd Kopácsi bombázott kapura közelről, de szögletre blokkoltak a kék-fehérek. Egy kontra után a 17. percben Németh Hunor vetődve ütötte a labdát az alapvonalon túlra. Egy perc múlva Katona István csúsztatása ziccerben találta Kopácsi Áront, aki 14 méterről a kapusba lőtt. A 16-osról rúghattak szabadrúgást a vendégek a félidő közepén: kapusunk ezúttal is nagyot hárított. Ezt követően visszaesett a színvonal, egészen a játékrész hajrájáig kellett várni az újabb Illés-helyzetre, amikor Wolf beadását Katona István bólintotta 11 méterről mellé. A 44. percben Wolf Gergő szögletét Bonchis Olivér fejelte kapura, ám a gólvonalon álló bekkben akadt el a labda – mindez azt jelentette, hogy egygólos hátrányban mehettünk rövid pihenőre.

Ahonnan feltüzelve érkeztünk vissza, és egy perc sem kellett ahhoz, hogy kiegyenlítsünk. Egy kapu előtti kavarodásnál Bonchis Olivér volt szemfüles, és a kapunak háttal állva jobbal, 3 méterről húzta be a labdát a jobb felső sarokba, 1–1. Ezek után is mi maradtunk inkább támadásban, próbálkoztunk lövésekkel és akciókkal is. A 65. percben Katona István egy védővel a nyakán lépett be a büntetőterületen belülre, becsúszva lőtt, a labda átpörgött a kapuson, de utóbbi visszaért és szögletre tisztázott. A 73. percben jobbról és balról is próbálkoztunk: jobbról Nagy Milán tört be az MTK 16-osára, de lövését kispárgázta a kapust, míg balról Kopácsi Áron indult befelé, a rövidet célozta meg, ám védett ezúttal is a kék-fehérek 1-ese. A 79. percben már nem hibázott az Illés Akadémia 11-ese: jobbról húzott befelé, a védőjét megforgatta és az ötösről ballal kilőtte a hosszú felső sarkot, 2–1! Néhány nap alatt második meccsét játszhatta Kopácsi Áron a Haladás Sportkomplexumban, és mindkétszer betalált és mindkétszer a 79. percben! A hajrában Katona István lépett ki nagy helyzetben, de nem csak a kapust, hanem a kaput is átemelte. A 92. percben a saját térfeléről végezhetett el szabadrúgást Baján Roland: az előre vágott labda túlszállt Katonán, és annyira meglepte az MTK-kapust, hogy csak belekapni tudott, így az a hálóba jutott, 3–1. A tavasz első győzelmét aratta az Illés Akadémia U16!

Úgy gondolom, a mérkőzés egész képe alapján megérdemelten nyertünk. Egy jól, kulturáltan futballozó MTK-t tudtunk legyőzni. Az átmenetekben voltunk erősek: megvolt elől az a minőség is, ami a befejezésekhez szükséges volt. A fiúk szíve és lelke is a helyén volt, ez az a küzdés, ami mindig jellemezte a szombathelyi focit: mindenek előtt ezzel nyertük a mérkőzést

– nyilatkozta Németh Richárd a találkozó után.