Az első félidőben brillíroztak Nagy László tanítványai

Az első félidőben brillíroztak Nagy László tanítványai

Az ellenállhatatlanul futballozó Horváth Ármin négy, valamint Bosnyák Botond egy találatának köszönhetően idegenben győzött 5–1-re U13-as csapatunk.

Burgenlandi tartományi válogatott U13 – Illés Akadémia U13 1–5 (0–5)
Illés Aka. U13.: Varga N. – Angler, Szakály, Hányi, Szántó – Hideg, Bosnyák Botond, Gurzó – Horváth Á., Tóth D., Grádvohl. Cserék: Laczó, Axnix, Marian, Moldován, Bosnyák Bence, Tasnádi Zs. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Horváth Á. (4), Bosnyák Botond

Folytatja a felkészülés az ősszel kezdődő nagypályás bajnokságra akadémiánk U13-as csapata. Ennek szellemében Nagy László legénysége ma Felsőpulyán (Oberpullendorf) játszott előkészületi mérkőzést a burgenlandi tartományi válogatott ellen. Fiataljaink szenzációs első 40 percet produkáltak. Az agresszív letámadásnak köszönhetően rengeteg labdát szereztek, melyek végén helyzetek is bőségesen adódtak. Ezek közül pedig Horváth Ármin négyet, míg Bosnyák Botond egyet váltott gólra az első félidőben.

Szünet után Nagy László már inkább a különböző taktikai variációk gyakorlására helyezte a hangsúlyt. Ettől függetlenül a védekezésünk a továbbiakban is stabil maradt, csupán a 60. percben sikerült a hazaiaknak egyszer feltörniük a reteszt és összehozniuk a szépítő találatukat. A teljesen megérdemelt győzelmünket azonban így sem tudták egyetlen pillanatig sem veszélyeztetni.

Fizikálisan erős ellenféllel játszottunk egy nagyon hasznos, küzdelmes mérkőzést. Úgy gondolom, hogy az első félidőben minőségi teljesítményt nyújtottak a srácok. Nyomás alatt tartották a hazaiakat, így ők nem is tudtak kibontakozni. Ellenben nálunk Horváth Ármin szabályosan tarthatatlannak bizonyult. Sok helyzetet alakítottunk ki és örömteli, hogy azokat jó százalékban használtuk ki. Gyönyörű gólokat szereztünk. A második félidőben sok dolgot próbálgattunk, melyeket a későbbiekben majd hasznosítani tudunk. Gratulálok a csapat mai teljesítményéhez

– összegezte az ausztriai vendégjáték tapasztalatait Nagy László.