Évnyitó a Gazdag Gyula Általános Iskolában

Évnyitó a Gazdag Gyula Általános Iskolában

A toronyi alapfokú intézményben megkezdődött a 2023/2024-es tanév.

Az Illés Akadémia és a Toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola nemrégiben írta alá együttműködési megállapodást. A 2023/2024-es tanévben három növendékünk a hetedik, míg kilenc a nyolcadik osztályban kezdi meg tanulmányait.

Az Illés Akadémiát Hoffmann Henriett, kollégiumigazgató képviselte az évnyitón. Beszédében sejtelmesen elhangozott, hogy hozott is ajándékot, és nem is az másfél évszázadós múltra visszatekintő intézménybe…

Immáron 150. éve működik a toronyi általános iskola – ezen a szép jubileumon kapcsolódik be az Illés Akadémia a közös munkába. Remélem, hogy a következőt is együtt ünnepelhetjük! Tulajdonképpen ezúttal hoztam is ajándékot, meg nem is. A sportból érkezünk, így hoztam magammal egy Illés Akadémia-mezt, ezzel jelképezve a kapcsolatunkat, illetve nem hoztam magammal senkit sem, mert egy növendékünk sincs itt. Ez pedig jellemzi helyzetünket, hiszen az éppen az ezen a hétvégén rajtoló bajnoki találkozóra, idegenbe, az ország másik végébe utaztak a gyerekek mindnyájan, így ők csak hétfőn érkeznek majd az iskolapadba. Fontosnak tartjuk, hogy olyan gyerekeket neveljünk, akik nem csak a sport területén sikeresek, hanem az életben is megálljuk a helyüket! Úgy gondolom, hogy ebben remek partnerünk lesz a Toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola. Segíteni fogjuk egymás munkáját és közösen sikeres embereket nevelünk!