Szép győzelmet arattak az U15-ösök Felcsúton

Szép győzelmet arattak az U15-ösök Felcsúton

Ha valaki a szeszélyes jelzőhöz igyekszik párt illeszteni, nyugodtan elfelejtheti az áprilist: elég, ha a női futballt említi. Leány U15 csapatunk a legfiatalabb korosztály akadémiai bajnokságában kapott már ki 6–0-ra a Puskás Akadémiától, játszott a felcsútiakkal 1–1-es döntetlent, nyert ellenük 6–1-re: Ferencsik Evelin csapata most idegenben aratott, 4–1-es sikerrel billentette a maga felé a mérleg nyelvét.

Puskás Akadémia U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 1–4 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U15:
Czuczai D. – Ferenczi H., Sági F., Imre A. (Babos H., 80.), Bihari P. (Takács M., 74.) – Licskai L., Bihari Cs. (Göndör R., 80.), Lukács K. (Kóródi A., 3.), Harmath R. – Alasz H. (Pusztai V., 80.), Polovics D. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Bihari Cs. (38., 1–1), Alasz H. (39., 1–2), Harmat R. (72., 1–3), Polovics D. (74., 1–4)

Úgy tűnik, ez egy ilyen nap – U15-ös csapatunk sem kezdte jól a maga mérkőzését a Puskás Akadémia műfüves pályáján. Sőt, a baj nem jár egyedül, a 16. percben Kézdy Blanka előnyhöz juttatta a hazai csapatot.

A bekapott gól mintha harci kürtöket fújt volna meg, egycsapásra jobban játszottak a mieink, bár a műfű és a meleg továbbra sem könnyítette meg a dolgukat – a Puskás gólszerzőjének ikertestvére, Kézdy Bianka azonban annyi labdát megfogott, mintha nem is mezőnyjátékosból lépett volna elő önkéntes kapussá.

Töretlen harciszellemük dicséri a szombathelyi lányokat, aminek azután a legjobbkor lett meg az eredménye. A szünet előtti utolsó két-három percben két gólt szereztünk – előbb Bihari Csenge, majd Alasz Hanna vette be a hazaiak kapuját. Előnnyel fordulhattunk.

A második játékrész vitathatatlanul a miénk lett és ezt két újabb gól – Harmath Ramira és Polovics Dorina találata is jelezte. Ezúttal is két-három perc alatt dupláztunk, de a lények nem ez, hanem az, hogy összességében jó játékkal, háromgólos különbséggel nyertünk egy, a tabellán előttünk álló csapat ellen.

A győzelem, az erős csapat ellen rúgott négy gól mellett főként a csapategységet, a közösség erejét szeretném kiemelni. Mind a négy találatunkat más játékosunk szerezte. Több jó teljesítményt láttam, de Licskai Lénát szeretném külön is kiemelni. Jó szellemben, a mérkőzés kimenetére hatást gyakorolva, nagyszerű teljesítményt nyújtott

– értékelte a győztes mérkőzést Ferencsik Evelin.