Az U13-asaink győzelemmel zárták az évet

Az U13-asaink győzelemmel zárták az évet

Sátori Barnabás negyedjére nyertt kapott gól nélkül!

Illés Akadémia U13 – Veszprémi FC U13 2–0 (0–0, 0–0, 1–0, 1–0)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Majlinger, Husz, Máté, Lajos – Németh L., Hányi, Lengyel – Novák. Cserék: Dudás – Tóth N., Bangó, Baranyi. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Majlinger (50., 1–0), Lengyel (75., 2–0)

Hazai mérkőzés a 14. fordulóban: itthon fejezték be a 2023-as télbe nyúló őszi idényt az Illés Akadémia U13-asai. Ellenfelünk az a Veszprémi FC USE csapata volt, akik ellen 4–1-re sikerült nyernünk a Királynék városában.

Az első nagy lehetőség előttünk adódott: a bal szélen futott az akciónk, Lajos Patrik lövésénél nagyot védett a vendégkapus. Mi támadtunk jóval többet, de nem sikerült betalálnunk: sem ebben, sem a második a felvonásban. A 39. percben Németh Levente nagy helyzetét hárította bravúrral a veszprémi hálóőr. A vendégek inkább betömörültek, tették mindezt jól, így sem átlövésből, sem szélről belőtt labdák után nem tudtunk eredményesek lenni. Remekül megszervezett védelemmel találkoztunk. Az esőt közben havaseső, majd havazás váltotta fel..

Az 50. percben aztán megtört a jég. A büntetőterület vonalától egy lépésre jutott szabadrúgáshoz, amit Majlinger Máté zúdított a kapuba, 1–0. Hamar növelhettük volna előnyünket, ám Novák Bence remek passza után Baranyi Borisz centikkel mellé lőtt. Annak ellenére, hogy csak egy találat volt az előnyünk, a vezetésünk nem forgott veszélyben. Öt perccel a vége előtt a jobb szélen Tóth Noel verte meg a védőjét, majd beadását Lengyel Ágoston pofozta a hálóba, kialakítva a 2–0-s végeredményt.

Mindkét csapatnak jár a gratuláció, hiszen nem igazán hívhattuk ideálisnak az időjárási körülményeket. Rendkívül szervezett volt az ellenfelünk, akikkel szemben nagy labdabirtoklási fölényt tudtunk kialakítani. Sok mindent épített futballal szerettünk volna megoldani, pedig egy-egy váratlan egyéni megoldás talán célravezetőbb lehetett volna. Talán a ritmusunk sem volt olyan, ami tőlünk megszokható volt az elmúlt időszakban. Azonban ma kellően türelmesek voltunk, így felőrötük a veszprémieket. Megérdemelten nyertünk egy nemes ellenféllel szemben

– értékelte a látottakat Sátori Barnabás.