Az U12-es csapatunk az ellenfelet és a körülményeket is legyőzte

Az U12-es csapatunk az ellenfelet és a körülményeket is legyőzte

Tóth Zsolt korosztálya hét gólig jutott az idényzárón.

Illés Akadémia U12 – Veszprémi FC USE U12 7–3 (3–0, 2–1, 1–0, 1–2)
Illés Aka. U12:
Sóvári – Fazekas, Szukics, Babos, Bajzek – Őri, Német, Károlyi – Kalmár. Cserék: Pálla – Giliczó, Jáger. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Kalmár (8., 1–0; 25., 4–0; 38., 5–1), Károlyi (13., 2–0), Szukics (16., 3–0), Bajzek (47., 6–1), Giliczó (68., 7–1)

Ez bizony már a sapkás időszak… Nem csak hideg, hanem eső is fogadta a csapatokat az U12-es bajnokság Észak-nyugati csoportjának utolsó fordulójában. A zöld-fehérek a Veszprémi FC USE csapatát látták vendégül: október közepén a piros-kékek pályaválasztása mellett 8–1-re mi tudtunk nyerni.

A 8. percben sikerült megszereznünk a vezetést: a vendégek szöglete után labdát csentünk és a villámgyors átmenet végén Kalmár Kornél a jobb sarokba bombázott, 1–0. Akár Őri András, akár Bajzek Benedek is megduplázhatta volt az előnyt az első negyedóra végén, ám előbbi a kapusba, utóbbi fölé lőtt. A Veszprém nem állt be bekkelni, ők is szerették volna építeni a játékot, így változatos, élvezetes volt az ütközet. A lövőkedvünk ezután sem lanyhult, Német Ádám tesztjein azonban átment a vendégkapus. Egy szöglet után aztán három védő között tört be jobbról Károlyi Levente és a lövése utat talált a hosszúba, 2–0. Újabb sarokrúgás, újabb gól: a kisszöglet után egy pillanatra elveszítettük a labdát, ám villámgyorsan visszatámadtunk és előretettük a centerpozícióban lévő Szukics Alexhez, aki mindenféle igazítás nélkül a kapu bal felébe bombázott, 3–0.

A 23. percben szabadrúgáshoz jutottunk a térfél közepén: Kalmár Kornél lövése a sorfalon felpattanva jutott a bal felső sarokba, 4–0. A vendégek ekkor sem adták fel és a 28. percben szépíteni tudtak, 4–1. A 38. percben a veszprémi labdakihozatalt tudtuk megzavarni, és Kalmár Kornél – harmadik gólját megszerezve – alakította 5–1-re az eredményt, így a második negyedet is megnyertük.

A 46. percben folytattuk a gólok sorát, ekkor Bajzek Benedek lőtt a rövidbe, 6–1. A csapadék halmazállapota havasesővé változott, majd néhány percre jeges eső következett: a meccs ettől függetlenül továbbra is lendületes volt, kapusunk is akadt dolga. Az 55. perctől hózáport jelenthettünk…

A negyedik felvonásra is maradt Illés-gól, méghozzá egy csodaszép: egy jobb oldalról érkező ívelést a hosszú saroknál érkező Giliczó László továbbította a hálóba, 7–1. A középkezdés után gyorsan betalált a Veszprém. Az egyre sűrűbb hóesésben a jégbalett elemeit is felfedezhettük az előadás során, egy ilyen kapcsán még egyszer betaláltak a vendégek, így 7–3-ra nyertük meg a mérkőzést.

Az első három etapban nagyon jól futballoztunk mind egyéni-, mind csapatszinten. Tettük mindezt egy szervezett, futballra törekvő Veszprém ellen. Aztán a legvégén igazán meg kellett küzdenünk az időjárási körülményekkel is: sokszor inkább korcsolyázásra hasonlított a mutatvány, mint futásra. Azt a célt fogalmaztuk meg a meccs előtt, hogy pozitív hangulatban és jó játékkal szeretnénk zárni a magunk mögött hagyott időszakot. Ez sikerült, így gratulálok mindenkinek! Hannibal Smith ezredes szavaival szeretném zárni az őszt: imádom, ha egy terv sikerül

– mondta Tóth Zsolt vezetőedző.