Az U11-esek büntetőkkel kaptak ki

Az U11-esek büntetőkkel kaptak ki

Faggyas Milán együttese mentalitását emelte ki.

Negyedik korosztályunkként az Illés Akadémia U11 is megmérettette magát a Styrian Trophy elnevezésű ausztriai tornán. A csoportmérkőzések során három találkozót is megnyertek a gyerekek, sőt, a Sturm Graz elleni rangadón is vezettünk, ám a szabályokhoz jobban alkalmazkodó fekete-fehérek jöttek ki győztesen abból a meccsből. A mieink csoportmásodikként léptek tovább, ahol a rendező FSR ellen sok-sok helyzetet kidolgoztak, ám ezek nagy része ki is maradt. A büntetőrúgások során a hazaiak voltak a szerencsésebbek, így ők léptek a legjobb nyolc közé. A tornát végül a Sturm Graz nyerte meg.

Az Illés Akadémia U11 a Kiss Benedek – Lajos Patrik, Tóth Noel, Poszavecz Lénárd, Molnár Bálint, Lengyel Ágoston, Horváth Dániel, Németh Levente, Német Ádám, Novák Bence összetételű kerettel vett részt a viadalon.

Eredmények:

Illés Akadémia – NK Brnje 1–0
Gólszerző:
Lengyel Á.

Illés Akadémia – HSV Klagenfurt 2–1
Gólszerző:
Lajos (2)

Illés Akadémia – SK Sturm Graz 2–6
Gólszerzők:
Lajos, Lengyel

Illés Akadémia – SVU Liebenau 3–1
Gólszerzők:
Lengyel (2), Horváth D.

A legjobb 16 között:

Illés Akadémia – Fussballschule Raffl 0–0, büntetőkkel: 2–3

A tornán egy szlovén csapattal játszottunk először: kiélezett volt ez a meccs már rögtön, ahogy végül a többi is lett. Egyrészt rövid volt a játékidő, másrészt az ausztriai szabályok ellentétesek a mieinkkel – ugye nem volt les, ezt használták ki állandóan az ellenfelek. Ráadásul torna közben is volt változtatás: a második meccstől fogva már nem lehetett megfogni a hazaadást. A mentalitásunk extra volt – mindez úgy, hogy négy U10-es játékos is volt a keretemben. Kétszer is vezettünk a Sturm Graz ellen – a rangadó jellege most is meg volt az ellenük vívott meccsnek, végül ők nyerték meg a tornát. A többi találkozón akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna, elégedett vagyok a fiúkkal. Le a kalappal a srácok előtt: mind játékban, mind küzdeni tudásban és agresszivitásban is átlag feletti teljesítményt nyújtottak. A kieséses szakaszban is domináltunk, egy hajszálon múlott a továbbjutásunk. Más futballt igényelt ez nap, mint fog a holnapi

– mondta a hazatérést követően Faggyas Milán.