Komoly meccsek, remek tapasztalat

Komoly meccsek, remek tapasztalat

Szlovén és osztrák csapatok ellen bizonyíthatott Hujber Gábor együttese.

A wildoni nemzetközi tornán szerepelt U9-es csapatunk vasárnap délelőtt. Komoly csoportba kerültünk: négy jó meccset játszottunk, kifejezetten erős csapatok ellen. A kvintettben egyszer győztünk, egy döntetlent játszottunk és kétszer kikaptunk. Az ötösből harmadikként jutottunk tovább. A negyeddöntőben folyamatosan támadtunk, sajnos a helyzetek kimaradtak, az ellenfél pedig kihasználva a „nincsen les” szabályát, a rengeteg előre vágott labdából folyamatosan eredményes tudott lenni.

Az Illés Akadémia U9-es csapata az alábbi kerettel szerepelt a Styrian Trophy idei tornáján: Hende Noel, Novák Benett, Rajos Ádin, Menyhárt Amin, Kalmár Kornél, Tóth Dávid, Papp Olivér, Molnár Bálint, Vígh Olivér, Dávid Marcell.

Eredményeink a csoportban:

Illés Akadémia – Olimpia Ljubljana 0–1

Illés Akadémia – Vulkaland Talente 1–0

Illés Akadémia – Sturm Graz 1–2

Illés Akadémia – SV Gralla 2–2

A nyolcaddöntőben:

Illés Akadémia – GAK 1–6

Ezeken az osztrák tornákon sajnos más a szabályrendszer, van hazaadás, de nincsen les, kicsi a terület és nagyobb létszámban játszanak, ezek pedig teljesen ellehetetlenítik az otthon gyakorolt és tanult játékunkat. Ebből kifolyólag a letámadást nem tudtuk alkalmazni, hiszen a hátra passzolt labdát a kapusok megfogták, illetve az összes csapatnak a játéka felrúgott labdákból állt, így folyamatos futball nem alakult ki egyik meccsen sem. Próbálkoztunk a labdakihozatallal, szépen jutottunk el az ellenfél kapujáig, de ma a helyzetkihasználásunk pocsék volt. Ebben nagyot kell fejlődnünk, hiszen kevés rúgott góllal nem lehet meccseket nyerni. Ettől függetlenül a harcosságunkkal és a motiváltságukkal elégedett voltam, de ennek alapvetőnek kell lennie. Ami a különbséget jelentette: a kapu előtti higgadtság és a helyzetkihasználás, ezekben ma gyengén teljesítettünk. Gond nem történt, hiszen ebből a tornából is sokat tanultunk, és új tapasztalatokat szereztünk

– mondta Hujber Gábor a tornát követően.