Az U10 büntetőpárbajban esett el a továbbjutástól

Az U10 büntetőpárbajban esett el a továbbjutástól

A stájerországi tornán csoportelső lett az Illés Akadémia U10, ám utána nem sikerült már nyerni.

Az U10-es korosztályban is ötös csoportokba sorolták a 20 induló együttest a tornát megszervező Fussballschule Raffl illetékesei. A mieink „A” jelű ötös első meccsén az FC Bergheim ellen 2–0-ra nyertek, majd a ZH Sportauswahl Mürztal ellen még nagyobb fölénnyel, 4–0-ra diadalmaskodtak. A harmadik mérkőzés a csoport rangadóját hozta – előzetesen – ám erre abszolút rácáfoltak a mieink, ugyanis Biegner Dániel együttese 5–1-re kiütötte a Sturm Graz gárdáját. Az utolsó csoportmeccsen az SV Gralla elleni 1–1 volt az első pontvesztése a csapatnak.

Hasonlóan az U8-asokhoz, sajnos itt is véget ért a stájer kaland a legjobb 16 között, ugyanis büntetőrúgásokkal vereséget szenvedtünk az FNZ Weiz együttesétől: 0–0 után ők győztek 3–1-re. Lehet, hogy a weiziek erre hegyezték ki magukat, ugyanis a 4 közé is büntetőkkel jutottak be. A tornát a Mészöly Focisuli nyerte meg a TSV Hartberg és az FNZ Weiz előtt.

A mieink a tornán Sóvári Dávid – Pető-Takács Botond, Török Balázs, Gurzó Miklós, Varga Vince Lőrinc, Rajtosics Marcell, Fazekas Brúnó, Hányi Bálint, Lengyel Ágoston, Németh Levente, Német Ádám, Jáger Noel, Novák Bence összeállítású kerettel szerepeltek.

Két év után voltunk ismét a wildoni tornán, ami egy nívós nemzetközi megmérettetés. Összességében az itthoni pályaméretekhez képest kisebb játéktéren játszottunk, a magyarországival ellentétes szabályként a hazaadást meg lehetett fogni, és les sem volt. A szűk pálya miatt a párharcok domináltak. Érdekes, és nagyon hektikus nap van mögöttünk. Volt, amikor minden összejött és extra játékkal nyertünk, és voltak periódusok, amikor semmi nem sikerült, és magunkhoz képest gyengébben fociztunk. Kiemelném a Sturm elleni meccset: ők is, mi is focizni szerettünk volna, ebből mi jöttünk ki fölényes győzelemmel. A Weiz elleni helyosztón rengeteg helyzetet kihagytunk, csak érvénytelen gólig jutottunk. A játékosoknak talán többet kellett volna vállalkozni, pluszt hozzátenni a betömörülő csapat ellen – amikor kellett volna valami váratlan, akkor is inkább passzoltunk a csel vagy lövés helyett. A büntetőpárbaj előtt nem tetszett a srácok hozzáállása, ezen változtatni kell, kezdeményezésre van szükség, bátorság és nagyobb önbizalom kell legközelebb hasonló szituációban. Sajnálom a történteket, úgy hiszem, ebben a napban sokkal több volt

– értékelte a látottakat Biegner Dániel.