Ausztriában játszott az Illés Akadémia U8

Ausztriában játszott az Illés Akadémia U8

A nemzetközi torna újabb tapasztalatot jelentett a gyerekeknek.

A Pados József vezette U8-as korosztályunk a stájerországi Wildonban szerepelt a Styrian Trophy elnevezésű tornán, amit a Fussballschule Raffl rendezésében tartottak meg. A találkozók 1X12 percig tartottak.

A csoportmérkőzések során a mieink az osztrák FAZ Ost csapatát 4–1-re verték, majd a FAZ Murtal Juniors ellen nem született gól (0–0). A Sturm Graztól 4–0-ra kikaptunk, aztán döntetlent játszottunk az SAZ Allerheiligen csapatával (1–1). A csoportot a Murtal nyerte meg a Sturm előtt. Mi végeztünk a harmadik helyen, így a D-csoport másodikjával, a felső-ausztriai OÖ Juniors csapatával kerültünk össze a legjobb 8 közé jutásért. Ők addig csak a csoportmérkőzések során egyedül 100%-os TSV Hartbergtől kaptak ki, és a jó formájukat megtartották a linziek, 2–0-ra legyőzve Pados József csapatát.

A tornán Geregai Levente – Horváth Levente, Majoros Mák, Pluska Witold, Kovács Levente, Baráth Olivér, Horváth Ákos, Tóth Zsombor, Magyar Zalán, Farkas Dominik összetételű kerettel szerepelt az Illés Akadémia együttese. Az U8-asok versengését az NK Maribor nyerte az SK Sturm Graz előtt, a harmadik az osztrák Vulkaland Talente együttese lett.

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt ezzel a korosztállyal még nem szerepeltünk nemzetközi tornán, a srácok most estek át a tűzkeresztségen: az újoncságból adódó megilletődöttség jellemzett is bennünket. A tornán 6+1-es felállással és 5X2 méteres kapura játszottunk – ahogy az Ausztriában szokás – ami szintén újdonság volt számunkra, hiszen itthon mi kisebb létszámban edzünk és kisebb kapura játszunk. A csoportból a harmadik helyen jutottunk tovább, az egyeneses kiesés szakaszban azonban sajnálatos módon egyből búcsúztunk. A labdakihozatalokban és a kapu előtt sem úgy teljesítettünk, ahogy azt megszoktam a srácoktól. Bátortalanságunk miatt a párharcok nagy százalékát elveszítettük. Ismerve a gyerekeket, tudom, hogy sokkal többre képesek, még ha ma nem is látszott ez. Ezekből azonban tanulnunk lehet és tanulni kell is! Láttam a hiányosságokat, ezeket az edzéseket ki fogjuk javítani

– értékelte a tornát Pados József.