Nyert a főpróbán a Szombathelyi Haladás

Nyert a főpróbán a Szombathelyi Haladás

Nyolc nap múlva már a bajnoki rajt következik!

Bécsbe utazott a Szombathelyi Haladás a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es főpróbáján: a vasiak a katari Al-Ahli csapatával mérkőztek meg. A zöld-fehérek Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Rácz, Szakály, Csernik – Horváth R., Kelemen, Szvoboda összeállításban kezdtek, azaz az Illés Akadémia U19-es korosztályából ezúttal Szvoboda Dániel kapott lehetőséget. Korábbi növendékeink közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Rácz Barnabás, Szakály Attila és Horváth Rajmund kezdtek. A mieink futballoztak jobban az első félidőben, a 20. percben a vezetést is sikerült megszereznünk. Csernik Kornélt rúgták fel a büntetőterületen belül, a sértett pedig magabiztosan lőtt a bal alsóba, 1–0 a Halinak! A 28. percben egyenlítettek a katariak, így a szünetre 1–1-gyel mentek a felek.

A második játékrészre is nagy lendülettel jött ki a vasi csapat: Szakály Attila a 48. percben 23 méterről ragasztott nagy gólt a jobb felsőbe. Ezúttal még rövidebb ideig „élvezhettük” az előnyt, ugyanis egy leshatáron történő kiugratás végén Verpecz István sem tudta hatástalanítani a hozzánk hasonló zöld-fehér csapat ziccerét, 2–2. Akár Szvoboda Dániel is feliratkozhatott volna a góllövők közé, ám kísérletét védte a kapus, míg Kelemen Marko centikkel fejelt a jobb felső mellé. Negyedóra volt hátra, amikor Horváth Rajmund lépett be a 16-oson belülre, ahol buktatták, ez is 11-es. Most is a sértett volt az ítélet-végrehajtó, a labda pedig a jobb alsóban pihent meg, 3–2 a szombathelyieknek! A hajrára Zvekanov Vanja és Simut Mario Lucas is pályára léptek – utóbbi előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám az kimaradt, így a Haladás 3–2-re győzött.

Folytatás a jövő héten már tétmérkőzésen: vasárnap, július 30-án az újonc BVSC-Zugló vendégeként játszik a szombathelyi együttes.