Az októberi hazai Eb-selejtezőkre hangolt az U19-es válogatott

Az októberi hazai Eb-selejtezőkre hangolt az U19-es válogatott

Akadémiánk két játékosa vett részt a korosztály legjobbjainak összetartásán. Remélhetőleg Horváth Rajmund és Pataki Márk is bekerül majd a szűkített keretbe.

Kifejezettem hosszú, másfél héten át tartó edzőtáborozáson vettek részt a Tímár Krisztián vezette U19-es magyar labdarúgó-válogatott tagjai, akik közé az Illés Akadémiáról Horváth Rajmund és Pataki Márk kapott meghívót. A keret előbb jó négy napon át Szegeden készült, majd pedig átköltözött a Vajdaságba, ahol a Vilotic-tornán szerepelt.

A légiósokkal megerősített csapatunk az első szabadkai mérkőzésén 4–1-s győzelmet aratott Montenegró legjobbjai ellen. Ezen a derbin Rajmi csereként beállva 32 percet töltött a pályán.

A második meccsünk is kifejezetten jól sikerült, ugyanis 3–1-re vertük Azerbajdzsán együttesét. Rajmi ezúttal kezdőként játszott 66 percet.

A torna zárónapján a szintén veretlenül menetelő házigazda szerbekkel találkoztak a mieink és egy remek iramú, látványos összecsapáson szenvedtek 1–0-s vereséget, így pedig a második helyen zártak.

Ugyan egyik mérkőzésen sem léptem pályára, de nem voltam csalódott, mivel korábban, például a szlovákok ellen, kaptam bőven bizonyítási lehetőséget. Már annak is nagyon örültem, hogy ismét ott lehettem a keretben. Remek hangulatban telt ez az összetartás. Szerintem hasznos edzőtáborozáson vagyunk túl

– fogalmazott immár itthon az Illés Akadémián Pataki Márk, aki immár második alkalommal volt szobatársa Horváth Rajmundnak.

Szerintem nagyon fontos, hogy illésesként az edzőtáborban is tartsunk össze. Amúgy szerintem akkor játszottam jobban, amikor csereként kaptam lehetőséget. Montenegró ellen új lendületet tudtam adni a csapatnak. A másik mérkőzésen nem ment annyira a játék, viszont egy 11-est sikerült kiharcolnom. Annak nagyon örültem. Több változás történt a keretben, mert a légiósok is hazajöttek. Sokat játszottunk, biliárdoztunk a szabadidőnkben. Voltak csapatépítő programok is. Próbáltuk jobban megismerni egymást. Szerintem minden szempontból készen állunk az októberi selejtezőkre

– mondta Horváth Rajmund, aki nagyon bízik abban, hogy Pataki Márkkal együtt mindketten bekerülnek a végleges Eb-keretbe is.

Erre jó esélye van az Illés Akadémián nevelkedett Senkó Zsombornak is. A Juventus jelenlegi kapusa ugyanis a Vilotic-tornán két meccset is végig védhetett.

A magyar U19-es válogatott idén októberben hazai környezetben szerepel Európa-bajnoki selejtezőkön. A mieink Ausztria, Észtország és Fehéroroszország csapataival találkoznak majd. A keret tagjai szeptember 26-án találkoznak majd egymással, remélhetőleg Horváth Rajmund és Pataki Márk is ott lesz a „randevún”.