Az MTK otthonában győzött a Szombathelyi Haladás

Az MTK otthonában győzött a Szombathelyi Haladás

Horváth Rajmund szögletét Bolla Gergő váltotta gólra, majd betalált Molnár Rajmund is.

Húzós időszakot él meg a Szombathelyi Haladás: a vasiak hét nap alatt három bajnoki mérkőzést játszanak. A zöld-fehérek Mursits – Nyíri, Csonka, Devecseri, Bolla – Csilus, Zvekanov – Horváth R., Molnár R., Csernik – Borvető tizeneggyel kezdtek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ez azt jelenti, hogy az Illés Akadémia egykori növendékei közül Mursits Roland, Nyíri Vince, Bolla Gergő és Horváth Rajmund vonult ki a gyepre, míg a kispadon – többek mellett – Tóth Máté, Doktorics Áron, Katona István és Mayer Gergő várt a pályára lépés lehetőségére.

Jól kezdett a Haladás, beszorítottuk a hazaiakat, ám kapuralövésig nem jutottunk el. A 14. percben viszont a hazaiak igen, Mursits Roland bravúrral hárított. Az ellentámadásból szögletig jutottunk el: Horváth Rajmund sarokrúgását Bolla Gergő nagyszerű mozdulattal bólintotta a labdát a bal sarokba, 0–1. Óriási lehetőség adódott az MTK előtt az egyenlítésre: a 29. percben Nyíri Vince esett el a büntetőterületen belül, kezét érte a labda, így a játékvezető 11-est ítélt. Bognár István büntetőjét Mursits Roland azonban kiütötte, a védők pedig felszabadítottak! A szünetre egygólos előnnyel mehettünk.

Eltelt már egy óra is a meccsből, amikor Csernik Kornél Doktorics Áron váltotta. A 71. percben óriási egyenlítési lehetőség adódott a hazaiak előtt, ám Mursits remekül mozdult ki a ketrecéből és hárított! Egy perc múlva Stiber Zoltán rövidre tartó lövését rúgta ki szögletre a kapusunk. A 75. percben aztán mi alakítottunk ki helyzetet, Borvető Áron passzával Molnár Rajmund lépett meg és értékesítette is a lehetőséget, 0–2! A hátralévő negyedórát – és négy perc hosszabbítást – rutinosan hozta le a Haladás, így a zöld-fehérek teljesen megérdemelten hozták el a három pontot az Új Hidegkuti Nándor Stadionból.