Fél tucat Illés-Viktória gól a zuhogó esőben

Fél tucat Illés-Viktória gól a zuhogó esőben

U14-es leánycsapatunk ismét gólzáporos mérkőzésen tudott nyerni, ezúttal 6–1-re verte a Sopront a regionális leány bajnokság 16. fordulójában.

Illés Akadémia-Viktória U14 – SC Sopron U14 6–1 (2–0, 2–0, 2–1)
Illés Aka.-Viktória U14:
Czuczai D. – Imre B. – Derényi A. – Giczi L. – Bihari Cs., Harmath R., Anderle M., Első H. – Szélessy H. Cserék: Kovács Li., Végh L., Kovács La. Edző: Luki András.
Gólszerzők: Bihari Cs. (4., 1–0) Szélessy H. (18., 2–0; 68., 5–1), Derényi A. (27., 3–0; 45., 4–0), Kovács Li. (73., 6–1)

A keddi, Egyházasrádóc-Szarvaskend elleni találkozó után pénteken már újabb erőpróba várt U14-es leánycsapatunkra, amely ezúttal a Sopron együttesét fogadta. Nem éppen futballidőben, zuhogó esőben kezdték meg a találkozót a csapatok, a lányokat azonban ez egy cseppet sem zavarta, már az első perctől fogva a mi akaratunk érvényesült. Birtokoltuk a labdát, kapujuk elé szegeztük a soproniakat, egy szép bal oldali akció végén pedig Bihari Csenge révén a vezetést is megszereztük. Egyértelműen az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, szinte minden támadásunkban ott volt a gólveszély, Szélessy Hédi góljával pedig sikerült is növelni az előnyünket. Ennek köszönhetően 2–0-ról kezdődhetett a második harmad, amely ugyanúgy a mi fölényünket hozta. Nagyon sok mindent megmutattak a lányok abból, amit tudnak, kidolgozott akciókat is vezettünk, de bátran próbálkoztunk távoli lövésekkel, nagyon közel jártunk ahhoz, hogy harmadszor is megzörgessük vendégeink hálóját. Ez végül Derényi Alíznak sikerült, aki ráadásul nem is állt meg egy gólnál, nem sokkal később másodszor is eredményes tudott lenni. Felszabadultan, a külső körülményekkel mit sem törődve játszottak a lányok, a cserék nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe, Végh Léna pedig először léphetett pályára az Illés Akadémia-Viktória színeiben. Az első etaphoz hasonlóan a másodikat is két góllal nyertük meg, 4–0-s állással kanyarodhattunk az utolsó huszonöt percre. Ekkor Kovács Lara személyében egy újabb debütálót köszönthettünk, aki szintén hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a küzdelembe és nagyon szép dolgokat láthattunk tőle a pályán. A mérkőzés következő találata a Soproné volt, ez viszont egyáltalán nem vetette vissza a csapatot. Sőt, ebben a periódusban is nagy rohamokat, formás, tetszetős támadásokat vezettünk szép kombinációkkal, összjátékokkal, nagyon motiváltak voltak a lányok. Ez újabb gólban is megmutatkozott: Anderle Mirella szabadrúgása még kipattant a kapusról, Szélessy Hédi azonban vércseként csapott le a labdára és csatlakozott Derényi Alíz mellett a duplázók táborához (5–1). Az eseményeknek még ekkor sem volt vége, ugyanis a hétközi, fiúk elleni bajnokin kétszer is betaláló Kovács Lili ezúttal is bevette a kaput, ezzel pedig 6–1 volt az állás. A mieink győzelme egy percig sem forgott veszélyben, érett, látványos, s nem utolsó sorban: hatékony játékkal tartottuk itthon a három pontot a Sopron ellen.

Gratulálunk a lányoknak, ezúttal is egy nagyon jó mérkőzést tudhatunk magunk mögött. Mindenki kivette a részét a győzelemből, igazi csapatmunka volt és nagyon örülünk, hogy ismét sokan tudtak gólt szerezni. Külön szeretnénk kiemelni Végh Lénát és Kovács Larát, akik első ízben léptek pályára Illés Akadémia-Viktória játékosként. Mindketten nagyon jó teljesítményt nyújtottak, nagy erősségei lesznek a csapatnak és még sok-sok mérkőzést kívánunk nekik.

– értékelt Luki András edző.