Kifejezetten jó kis ütközet volt a mai

Kifejezetten jó kis ütközet volt a mai

Az Illés Akadémia U14 szlovén ellenféllel szemben játszotta első nyári meccsét.

Illés Akadémia U14 – NS Mura U14 3–0 (2–0)
Illés Aka. U14:
Varga N. – Tóth D., Szakály, Bogdán, Nyári – Hideg, Börczi, Horváth Á., Papp – Sánta, Kiss-Szécsényi. Cserék: Bosnyák Bence, Axnix, Marian, Szabó B., Grádvohl, Szántó, Moldován. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Papp (22., 1–0), Kiss-Szécsényi (26., 2–0), Bosnyák Bence (50., 11-esből, 3–0)

Letámadással kezdtük a mérkőzést, igyekeztünk minél feljebb labdát szerezni. Sorban rúgtuk a szögleteket és az oldalszabadrúgásokat – volt, amikor a kapufa segítette ki a szlovéneket, illetve lesgólig jutottunk – de betalálni az első húsz percben nem sikerült, sőt egy ellentámadás végén Varga Noelnek volt védenivalója. Az ivószünetet követően sem változott a játék képe: egy középről kifejelt labdát Tóth Dénes szelídített meg és 23 méteres lövése a jobb oldali kapufa tövéről pattant a mezőnybe. A fölény aztán csak-csak góllá érett: eredményes volt a letámadásunk, a jobb oldalról érkezett a beadás, amit az ötösről Papp Máté szép mozdulattal bólintott a kapu közepébe, 1–0.

Négy perccel később már kettő volt a különbség: a jobb oldalon Kiss-Szécsényi Benedek cselezte be magát a büntetőterületen belülre, és ballal visszarúgta a labdát a rövid sarokba 14 méterről, 2–0.

A második félidőre többet is cserélt Nagy László. Helyzet itt, helyzet ott, lüktetően indult ez a játékrész: kétszer Varga Noelnek is bravúrt kellett bemutatnia. Az 47. percben büntetőhöz jutottunk – ami kimaradt – majd újból nagy helyzeteket alakítottunk ki, és három perc múlva megint 11-est rúghattunk: ezúttal Bosnyák Bence a bal sarokba lőtt, 3–0. Az utolsó tíz percet egy újabb kapufával nyitottuk meg, újból betalálni már nem sikerült, de így is remekül alakult az U14-es korosztályunk első idei felkészülési mérkőzése.

Le a kalappal mindkét csapat előtt, hiszen a legnagyobb ellenfél ma a hőség volt. Ehhez képest nagyon jó iramú találkozót játszottunk. Hullámzó volt a játék, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Magabiztosan futballoztunk, azonban voltak hibáink: szerkezeti is és technikai is. Több új játékosom is van, ám meglátásom szerint az egyéni kvalitás a teljes keretem mindegyik labdarúgójában megvan. Mindkét mai „sor” jól játszott, amihez jó kapusteljesítmény is párosult. Taktikai formációk közül többet is kipróbáltunk ma, ezeket is gyakoroltuk: ezzel, és a játékkal is összességében elégedett lehettem

– nyilatkozta Nagy László a találkozó után.