Az Illés Akadémia veretlen maradt az aradi tornán

Az Illés Akadémia veretlen maradt az aradi tornán

Emellett pedig szakmai együttműködést is aláírtak a vasiak.

Újabb partiumi túrán vett részt az Illés Akadémia. Ezúttal az U14-es és az U15-ös csapatok indultak az aradi tornán. A Nagy László vezette U14-esek a nagyváradi FC Bihor ellen 7–0-ra, míg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen 2–0-ra nyertek. A házigazda Viitorul Arad bizonyult a legkeményebb diónak: 1–1 lett a végeredmény, így a zöld-fehérek hét ponttal megnyerték az erőfelmérőt.

Németh Richárd és Varga Roland együttese, az Illés Akadémia U15 az UTA Arad elleni 4–2-es győzelemmel indította a tornát. Náluk is a Szeged volt a második ellenfél, és itt is a szombathelyiek nyertek (3–0). A háromnapos program zárásaként a rendező Viitorul Arad együttesét 7–0-ra győzte le az Illés Akadémia: ez pedig 100%-os teljesítményt és tornagyőzelmet jelentett.

Nem csak a zöld gyepen, hanem a tárgyalóasztalnál is találkoztak a felek. Mindez azt jelenti, hogy szakmai együttműködés kezdődik a Viitorul Arad és az Illés Akadémia között. Erről Tóth Miklós, az Illés Akadémia utánpótlás-menedzsere számolt be:

Korábban már tettünk látogatást Aradon és ők is jártak Szombathelyen. A megszerzett tapasztalatok alapján az együttműködés még szorosabb formája mellett döntöttünk. Ez alapján a Viitorul Arad a tehetséges játékosait felénk fogja irányítani. Mi pedig a sporttudományos háttérhez adunk hozzáférési lehetőséget, valamint várjuk az aradi klub edzőit  szakmai továbbképzésre, emellett edzésterveket is rendelkezésükre bocsájtunk. Kitértünk arra is, hogy mérésekkel, tanácsokkal, videóelemzéssel és mérkőzések kiértékelésével is támogatjuk a Viitorul Arad sportszakembereit. Bízunk abban, hogy ez a nemzetközi együttműködés is hasonló sikereket hoz számunkra, mint pl. Simut Mario Lucas Illés Akadémiára hozatala – azaz újabb és újabb játékosok nevelésével járulhatunk hozzá a szombathelyi és a magyar futball fejlődéséhez.