A szomszédvárból hoztuk el a három pontot

A szomszédvárból hoztuk el a három pontot

Az első félidőben nyújtott remek játékának köszönhetően 4–3-ra nyert az ETO FC Győr otthonában U13-as csapatunk.

ETO FC Győr U13 – Illés Akadémia U13 3–4 (0–2, 0–2, 3–0, 0–0)
Illés Aka. U13.:
Schepanski – Németh B., Molnár B., Székely, Szalma – Magadics, Lakatos, Módly – Szabó B. Cserék: Mihók, Angler B., Bock, Dobovánszky, Szakács. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Szabó B. (11., 0–1; 27., 0–3; 35., 0–4), Módly (18., 0–2)

A szomszédvári rangadó előtt Szűcs János vezetőedző úgy tervezte, hogy tanítványai főként a széleken fognak majd a hazaiak védelme mögé kerülni, még pedig sok mélységi átadással, gyors, kombinatív játékkal. Ezt pedig ifjú akadémistáink maradéktalanul át is ültették a gyakorlatba. Már a meccs elején is adódtak helyzeteink, melyek közül a 11. percben Szabó Botond szemfülességének köszönhetően ki is használt egyet. A negyed hajrájában pedig megdupláztuk előnyünket: Módly Samu fejese után lett 2–0 a javunkra.

A második felvonás is két Illés-gólt tartogatott. Szabó Boti a 27. és a 35. percben is eredményes volt. Így a félidőben már 4–0-ra vezetett U13-as csapatunk.

Térfélcsere után egy buta hibánk után szépítettek a hazaiak, akik később büntetőből és szabadrúgásból is bevették a kapunkat, így pedig a harmadik etap végén már csak egy találattal jártunk előrébb, azaz 4–3-ra mentünk.

Az utolsó negyedben leginkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Helyzet nagyon kevés adódott, de azért Szabó Boti még egyszer beköszönhetett volna. Mivel többször már nem rezdültek meg a hálók, Szűcs János legénysége 4–3-ra megnyerte a szomszédvári derbit.

Nem emlékszem, hogy valaha is legyőztük volna az ETO U13-as csapatát, így nagyon örülök ennek a sikernek. Egy remek első félidőt produkáltak a srácok, akik maximálisan visszaadták azokat a dolgokat, amiket a héten gyakoroltunk. A mélységi beindulásaink nagy zavart keltettek. A széleken igen jól tudtuk megbontani a védelmüket. Sok jó beadásunk és komoly helyzetünk volt. A letámadásunk is jól nézett ki. A harmadik negyedben viszont érthetetlen hibákat vétettünk, így egy éles végjáték alakult ki. Ennek ellenére szerintem megérdemelten nyertünk. Különösen Szabó Boti produkciója tetszett. A támadóharmadban határozott volt, három gólt szerzett. Gratulálok a csapatnak. Győzelemmel járultunk hozzá az Illés Akadémia remek szombati összteljesítményéhez

– fogalmazott Szűcs János vezetőedző.