Az Illés Akadémia U16 fölénye a hajrában érett góllá

Az Illés Akadémia U16 fölénye a hajrában érett góllá

A csereként beálló Sági Marcell 11-est harcolt ki, majd értékesítette is a büntetőt.

Illés Akadémia U16 – DVTK U16 1–0 (0–0)
Illés Aka. U16: Őri – Tasnádi, Bolla Á., Molnár L. – Sipos-Kiss, Markó (Szücs, 78.), Hende, Szele (Tóth E., 56.) – Söptei, Krone, Klement (Sági, 56.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Sági (86., 11-esből, 1–0)

Mi támadtunk a meccs elejétől fogva, igyekeztünk építeni az akciókat. Az első negyedóra végén két nagy lehetőségünk is volt: előbb Szele Máté ment el a bal szélen, az alapvonalról visszaadott labdáját Krone Niklas fejelte mellé, majd fél perccel később Sipos-Kiss Dániel jobbról tört be a 16-oson belülre, ám jól jött ki a kapus és menteni tudott. Nem választottuk a legideálisabb megoldást több esetben sem a támadózónában: amikor passzolni kellett volna meg egyet, akkor lőttünk, amikor lőni lehetett volna, akkor jött még egy csel… Azonban a labda végig a miskolci térfélen pattogott, érezni lehetett, hogy csak idő kérdése, mikor lesz meg az első szombathelyi gól. A 30. percben elrontottunk egy labdakihozatalt, szerencsére azonban a vendégek lövését könnyedén hárította Őri Krisztofer. Pár perc múlva egy gyors ellentámadásnál Hende Dániel remek passzal ugratta ki Klement Dávidot, akinek a lövésébe belevetődött a DVTK kapusa, a kipattanót pedig nem tudta Krone Niklas besodorni.  A 44. percben egy Söptei-passz után Klement Dávid lépett ki, a büntetőterület előtt ellökte egy védő, sajnos a síp néma maradt.

A második játékrészben sem változott a játék képe. Az 58. percben Hende Dániel forintos labdát adott a csereként nemrég érkező Tóth Eriknek, akinek lövésébe bele tudtak lépni a diógyőri bekkek. Nem sokkal később Söptei Bálint 16-osról eleresztett kísérlete ment fölé. Majd Sági Marcell szerzett labdát, lövését azonban fogta a piros-fehérek kapusa. A 77. percben egy szöglet után Bolla Áront birkózták le a 16-oson belül, sajnos ez sem ért büntetőt. Egy perc múlva Söptei Bálint lövését ütötte ki a kapus, az újabb szöglet után egy fejesnél is helyén volt a DVTK hálóőre.  A 85. percben Sági Marcellt tört be a büntetőterületen belülre, ahol felvágták, 11-es! A sértett a jobb sarokba lőtt, 1–0!

A szervezetten védekező Diósgyőrrel szemben teljesen megérdemelten győzött a helyzetek sokaságát kialakító Illés Akadémia U16.

Játékban azt kaptam vissza a srácoktól, amit folyamatosan kérünk és elvárunk. Rengeteg akciót építettünk fel, ezek nagy részéből be is jutottunk a büntetőterületen belülre, viszont ezekből nem tudtuk feltenni az i-re azt a bizonyos pontot. Függetlenül attól, hogy ma egy 11-essel nyertünk a fölényünk végig megvolt. Ahogy megvolt ugyanez két hete az ETO otthonában is – remélem, a ma szerzett gólt és az ezzel együtt járó három pont áttört egy gátat a gyerekekben

– nyilatkozta Németh Richárd.