Győzelemmel hangoltunk a csúcsrangadóra

Győzelemmel hangoltunk a csúcsrangadóra

Sátori Barnabás csapata meggyőzőt játékkal nyert.

Illés Akadémia U13 – Király SE U13 4–0 (0–0, 1–0, 1–0, 2–0)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Boda, Tóth N., Lajos, Majlinger – Lengyel, Németh L., Mihók – Novák. Cserék: Dudás – Bangó. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Novák (33., 1–0), Mihók (49., 2–0), Bangó (66., 3–0; 76., 4–0)

A 2023/2024-es szezonban eddig háromszor találkozott egymással a két együttes, a mieink mindhárom találkozót megnyerték. Szűk kerettel, mindössze egy mezőnyjátékos-cserével állt ki az Illés Akadémia U13.

Most is a mi fölényünkről szólt a meccs, igaz, ez csak bő félóra után érett góllá. Novák Bence a félpályán szerzett labdát, rávezette a vendégvédelemre, majd a kapust is kicselezve higgadtan gurított a kapuba, 1–0. A 49. percben egy jobb oldalról érkező labdát Mihók Martin félfordulatból, 15 méterről a léc alá lőtte, 2–0. Az utolsó negyedben még kétszer voltunk eredményesek: a 66. percben Bangó Benedek vezette a labdát, lerázott magáról minden vendégjátékost, és 12 méterről a kapu bal felébe lőtt, 3–0. Ő alakította ki a végeredményt is: Lengyel Ágoston jobbról cselezett befelé, lövését hárítani tudta a kapus, ám a kipattanóra remekül robbant be Bangó Benedek és pofozta a labdát a kapuba, 4–0.

Hét győzelemből áll már immáron az Illés Akadémia U13 sorozata: a jövő héten a bajnokság rangadója következik, hiszen az ETO FC Győr érkezik Vasba.

Türelemjátékra volt szükségünk, ugyanis az ellenfél visszaállt és mélyen védekezett. Helyzeteink voltak bőven, de addig volt igazán nehéz, míg meg nem szereztük az első találatunkat. Tudtuk – hiszen az elmúlt mérkőzések tapasztalatai ezt mutatták – hogy a mérkőzés második felére már fáradnak az ellenfeleink, nekünk pedig nagyobb terület marad meg. Ez most is beigazolódott! Végig nagy fölényben játszottunk, összességében teljesen megérdemelten győztünk. Gratulálok a srácoknak az újabb győzelemhez

– értékelte a látottakat Sátori Barnabás.