Az Illés Akadémia U15 döntetlennel zárta a szezont

Az Illés Akadémia U15 döntetlennel zárta a szezont

Az első félidőben kialakult a végeredmény.

Illés Akadémia U15 – Várda LA U15 1–1 (1–1)
Illés Aka. U15:
Őri – Szilvási (Sági, 53.), Kelemen, Krone, Molnár L. – Söptei (Hende, 61.), Szücs, Meskó (Szele, 74.) – Sipos-Kiss (Markó, 74.), Klement (Virág, 41.), Liplin (Tóth E., 53.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Sipos-Kiss (10., 1–0)

Az utolsó fordulót rendezték ma az U15-ös bajnokság Kiemelt-csoportjában: a szombathelyi találkozón az Illés Akadémia ellenfele a Várda Labdarúgó Akadémia együttese volt. A meccs előtt a mieink a 4. pozíciót foglalták el 19 ponttal, míg a szabolcsiak 9. helyen álltak tíz egységgel.

A 10. percben megszereztük a vezetést: az ellenfél labdakihozatala során remekül támadtunk le: Söptei Bálint kísérlete Sipos-Kiss Dániel elé pattant, aki 19 méterről lőtt – az erős lövésbe csak belekapni tudott a kisvárdai kapus, így a labda a háló közepébe vágódott, 1–0.  Újabb tíz perc telt el, amikor Meskó Márk szabadrúgását Liplin Bence fejelte kapura, de nagyot védett a vendégkapus. A 32. percben egy jobb oldali szöglet után Klement Dávid a kapufára fejelt. A várdaiak keményen futballoztak, át-átlépték a sportszerűség határát – ezt nem torolta meg kellő eréllyel a játékvezető. Őri Krisztofer pillanatai következtek az első félidő hajrájában: előbb egy ziccerre mozdult ki határozottan és remek ütemben a kapujából, majd egy 17 méteres szabadrúgásnál védett óriásit. Nem tudott azonban már ő sem segíteni a 39. percben, amikor egy jobb oldalról indult akció végén a 16-osról a bal alsóba lőtt a várdaiak támadója.

Változatosan kezdődött a második félidő is: mindkét kapu előtt adott lehetőség, általában az utolsó passzba csúszott hiba. Hajtottak a csapatok a győztes gólért: nem volt ez másképp a 70. perc után is – akár a várdaiak, akár mi betalálhattunk volna. Talán mi voltunk közelebb a győzelemhez ebben a periódusban is, ám újabb gól nem született, így kénytelenek vagyunk az egy ponttal megelégedni.

Az első félidőben kellett volna megnyernünk ezt a találkozót! Hektikus volt a második játékrész, ám a meccs egészét tekintve fáj, hogy nem döntöttük el a három pont sorsát 1–0-nál. Így magunknak tettük nehézzé a mai 80 percet. Mindehhez hozzájárult, hogy a vendégek által képviselt, helyenként durva játékstílushoz partnerek voltak a játékvezetők is. Összességében ma elégedetlen lehettem a védekezéssel: ki nem kényszerített hibák sorozatát láttam, sokszor rendezetlenek voltunk, az esetleges labdavesztésekre felkészületlenek voltunk – nem kaptam vissza azt, amiket az edzéseken gyakorlunk. A futball építésében voltak szép dolgaink: ha itt még többet birtokoljuk a labdát, akkor még több helyzetet tudtunk volna kialakítani

– értékelte a látottakat Németh Richárd.