Az Illés Akadémia Spirit első válogatottja

Az Illés Akadémia Spirit első válogatottja

CSGO játékosunk végzett a „kötelezővel” a Balin megrendezésre kerülő CSGO-világbajnokságon.

Ahogy arról már beszámoltunk: Sánta Bence, azaz „flasi” megkapta a válogatott meghívóját, így a nemzeti csapattal elutazhatott a vb-re. Sajnos Magyarország egy rendkívül csoportba került: mind a három csapat sokkal nagyobb erőt képviselt, mindegyik játékosuk profi szerződéssel versenyzik az év további részében is, főfoglalkozásként űzve a CSGO-t. Ellenfeleink Horvátország, Bulgária és Szerbia voltak. Sajnálatos módon a hosszú repülőút nem sikerült a legjobban a válogatottnak, hiszen a csatlakozásról a több órás késés miatt lemaradtak és egy éjszakát Dubajban kellett tölteniük mielőtt tovább utazhattak volt. Így az első meccsük előtt mindössze 12 órával értek Balira, ahol egyébként 7 óra időeltolódással kell számolni.

Első meccsünk Bulgária ellen meglepően szoros lett, ahol még a győzelemre is volt esélye a srácainknak. 16–11-re kaptunk csak ki és flasi a szerver második legeredményesebb játékosa volt már a nyitómeccsen. Formában volt Bencénk!

Majd még aznap érkezett a szerb válogatott, akik ellen csak 8 pontot sikerült szereznünk és így 16–8-ra kaptunk ki. A következő napon ütközött a válogatottunk a horvátokkal. Nagyon látszott a srácokon a győzni akarás, céljuk legalább a becsületpont megszerzése volt. Ennek köszönhetően még az első meccsnél is szorosabb, 16–13-as mérkőzést hoztak a mieink, de sajnos a kevesebb pont volt a miénk…  A csoportkörrel véget ért a torna számunkra.

Flasit csak egy mondatra tudtuk elkapni a sok teendő miatt telefonon, annyit mondott a bulgáriai meccs után, hogy

meg lehetett volna nyerni nagyon simán, kicsit több kört tudunk hozni a védekező oldalon és meg van a meccs.

Mi így is rendkívül büszkék vagyunk játékosunkra, hiszen a szakosztály fennállásának harmadik évében az első válogatottságunkat szerezte Bence, aki szinte a megszületésünk óta velünk van! Reméljük a következő években is sikert sikerre halmoz majd az IAS és a válogatott színeiben is.

Most jöhet a tengerpart!