Az utolsó pillanatban úszott el a győzelem

Az utolsó pillanatban úszott el a győzelem

Hiába játszott remekül akadémiánk U14-es csapata, az MTK a hosszabbítás legvégén egyenlíteni tudott, így 1–1-re végződött a derbi.

Illés Akadémia U14 – MTK Budapest U14 1–1 (1–0)
Illés Aka. U14.:
Varga N. – Angler J. (Bogdán, 41.), Szakály (Axnix, 66.), Hányi D., Nyári – Hideg (Mihály, 41.), Börczi (Bosnyák Botond, 41.), Kiss-Szécsényi (Grádvohl, 52.) – Horváth Á. (Laczó,66.), Sánta, Bosnyák Bence (Papp M., 41.). Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző:
Sánta (39.)

A vendégek enyhe mezőnyfölényével teltek az első percek, de így is csupán két-három távoli lövéssel tudtak veszélyeztetni a fővárosiak. A 18. percben viszont már Varga Noel nagy védésére volt szükség ahhoz, hogy maradjon a gól nélküli döntetlen. Nem sokkal később már mi is megszerezhettük volna a vezetést, de Sánta Richárd beadása után egy MTK-védő közreműködésének köszönhetően Kiss-Szécsényi Benedekről az üresen tátongó kapu mellé pattant a laszti. A 39. minutumban viszont már nem úszták meg a kék-fehérek: Horváth Ármin centerezését követően Sánta Richárd helyeztett a hálóba, így a félidőben 1–0-ra mentek a mieink.

A második játékrész eleje kőkemény mezőnyjátékkal telt, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 66. percben azonban Mihály Dániel szabadrúgását csak szögletre tudta hárítani a vendégek hálóőre, aki pár perc múlva Grádvohl Kristóf ziccerénél is nagyot védett. A 80. percben Mihály Dani is eldönthette volna a három bajnoki pont sorsát, de nagy helyzetben kapu mellé helyezett. A hosszabbítás utolsó pillanataiban aztán jött a feketeleves: egy felívelt szabadrúgást követően a kapus Ostoici Stefan lőtt közvetlen közelről a hálóba, és ezzel kialakította az 1–1-es végeredményt. A középkezdésre már nem is volt idő.

Egy őrült mérkőzésen vagyunk túl. Az elmúlt hetekben mutatott jó formáját erre a mérkőzésre is átmentette a csapatunk. Úgy érzem, hogy az együttesünk a fejlődés szempontjából megérkezett abba a stádiumba, hogy most már az ilyen erősebb gárdákkal is felveszi a versenyt. Gondolok itt az MTK-ra, avagy például a Vasasra, akinél az előző fordulóban sokkal jobban játszottunk. Azon a meccsen a gól még hiányzott a játékunkból, most viszont sikerült betalálnunk. Sőt, a második félidő végjátékában akár el is dönthettük volna a meccset, mert a helyzeteink megvoltak hozzá. Sajnos azonban a lefújás előtt mi kaptunk egy gólt. De ilyen a foci, ezért szép. Ettől függetlenül jár a gratuláció a srácoknak, mert egy nagyon jó MTK-t sikerült a helyzetek számát tekintve lefociznunk. A gyerekek nagyon odatették magukat, a teljesítményük pedig a jövőre nézve kifejezetten biztató

– fogalmazott Nagy László vezetőedző.