Mohos Barnabás végig pályán volt, a Haladás győzött

Mohos Barnabás végig pályán volt, a Haladás győzött

Rácz Barnabás büntetőből szerzett találata három pontot ért!

Elmaradt mérkőzést pótoltak be szerda késő délután Szombathelyen: a vasi zöld-fehérek a BVSC-Zugló együttesét látták vendégül a 18. fordulóban. A hazaiak Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Tarján – Zvekanov – Horváth R., Rácz, Erdei, Mohos – Kelemen összeállításban futottak ki, azaz az Illés Akadémia U19-es korosztályából Mohos Barnabás kezdett, míg korábbi növendékeink közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Tarján Patrik, Horváth Rajmund és Rácz Barnabás. A kispadon – mások mellett – Szakály Attila, Bolla Gergő, Horváth Arnold, Jancsó András és Szvoboda Dániel vártak a pályára lépés lehetőségére.

Nem volt sok helyzet az első játékrészben: inkább mi próbálkoztunk támadásvezetéssel, azonban a vendégek többször is átlépték a kemény belépők–durvaság határát. Ezt maximum sárga lappal „díjazta” a játékvezető. 20 perc után sérülés miatt Zvekanov helyére Szakály Attila állt be. A 26. percben egy remek kiugratás után Horváth Rajmund lőtt a kapuba, azonban lest jelzett az asszisztens – ha igaza is volt, centiken múlott az eset. Az első félidő hosszabbításában is volt egy hasonló szituáció, akkor is Horváth Rajmund lépett meg, de ezúttal is a levegőbe lendült a zászló.

Térfélcsere után kicsit többet kockáztatott mindkét együttes. Az 54. percben a vendégek találtak be egy 25 méteres lövésből, ám Pálfi Donátot zavarták a kilátásban, így ezúttal is lest jelzett az asszisztens. Egy óra telt el, amikor Horváth Rajmund lépett be a 16-oson belülre, ahol kihúzták a lábát, 11-es. Rácz Barnabás tette le a labdát a mészpöttyre és a bal sarokba lőtt, 1–0.  A gól után Jancsó András lépett pályára. A játék áttevődött a Haladás térfelére, jöttek sorra a beadások, kapták a vendégek a szabadrúgásokat. Az első félidőben 3, a másodikban 7 percet tett hozzá a játékvezető, így a 100 perces csatát a vasiak nyerték és 2023. október 1-je után ünnepelhettek ismét győzelmet.