Az Illés Akadémia U12 magabiztosan nyert Gyirmóton

Az Illés Akadémia U12 magabiztosan nyert Gyirmóton

Egy triplázója és két duplázója volt Tóth Zsoltnak.

Gyirmót FC Győr U12 – Illés Akadémia U12 2–7 (0–2, 0–2, 2–0, 0–3)
Illés Aka. U12.: 
Dudás – Novák, Majlinger, Molnár B., Lajos – Tóth N., Bangó, Lengyel – Baranyi. Cserék: Kovács V. – Poszavecz, Hányi. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
 Lengyel (6., 0–1; 63., 2–5), Baranyi (11., 0–2; 69., 2–6; 70., 2–7), Tóth N. (25., 0–3; 26., 0–4)

Az Illés Akadémia támadásaival kezdődött a találkozó, aminek a 6. percben lett meg az eredménye: Bangó Benedek egy remek csel után adott középre, amit Baranyi Borisz csúsztatott meg, a hosszú oldalon érkező Lengyel Ágoson pedig a léc alá bólintott. Mi maradtunk támadásban ezek után is: Baranyi Borisz került ziccerbe és nem is hibázott, 0–2. A letámadásunk jól működött az első 40 perc latt: újabb labdaszerzés után Baranyi Borisz tette a labdát Tóth Noelnek, aki így szerezte meg a harmadik gólt. Egy perc múlva ugyanez volt a kombináció: Baranyi Borisz átadásából Tóth Noel saját maga második, csapata negyedik találatát szerezte, 0–4.

Életjeleket mutattak magukról a gyirmótiak a harmadik negyedben: büntetőből és kontrából is betaláltak, 2–4.

A záró felvonásban aztán komoly nyomást gyakoroltunk a hazaiakra, nem engedtük, hogy azt higgyék, van keresnivalójuk. Egy szép akció végén Hányi Bálint passzából Baranyai Borisz centerezett, amiből Lengyel Ágoston talált be. A 69. percben jól lépett be a játékba Molnár Bálint, aki tengelyben meginduló Baranyi Boriszhoz játszott, ő pedig szépen passzolt a bal sarokba, egy perc múlva pedig Bangó Benedek–Baranyi Borisz-összjáték után alakult ki a végeredmény, a zöld-fehérek 7–2-re győztek.

Rögtön az első percben már helyzeteket alakítottunk ki – az első ziccerek kimaradtak, de egy labdaszerzés után betaláltunk. Teljesen megérdemelten vezettünk 20 perc után. A harmadik etapot leszámítva minőségi futballt mutattunk be – felázott, mély, tócsás pályán is tudtunk jól játszani, a győzelmünk nem forgott veszélyben. Szervezett, kulturált csapatot győztünk le: amiket gyakoroltunk, azok visszaköszöntek ma. Futballra majdnem alkalmatlan pályán maximálisan helytálltunk, gratulálok mindenkinek. Ma külön kiemelném Baranyi Boriszt: ő az első, aki mesterhármast szerzett idén, ráadásul háromszor ő szolgálta ki a társait

– értékelte a mérkőzést Tóth Zsolt.