Szerencsére egy helyzetet gólra váltottunk

Szerencsére egy helyzetet gólra váltottunk

Végig óriási mezőnyfölényben játszott a Gyirmót SE otthonában U13-as csapatunk, és egy harmadik negyedben szerzett találattal a győzelem is összejött.

Gyirmót SE Győr U13 – Illés Akadémia U13 0–1 (0–0, 0–0, 0–1, 0–0)
Illés Aka. U13.:
Hajba – Bock, Orbán, Szalma, Módly – Molnár B., Mihók, Lakatos – Szabó B. Cserék: Magadics, Dörnyei, Reiber, Angler B., Győrvári, Németh B., Vincze, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Dörnyei (46., 0–1)

A nem éppen kellemes, esős időjárásnak köszönhetően egy kifejezetten mély talajú pálya fogadta a csapatokat, ami egyértelműen a védekezésre berendezkedő hazaiaknak kedvezett. Ennek ellenére már az első pillanatoktól kezdve komoly labdabirtoklási fölényben voltak ifjú akadémistáink. Ebből adódóan pedig szinte futószalagon jöttek a helyzetek, ám ezek közül az első félidőben sajnos egyetlen egyet sem sikerült értékesíteniük Szűcs János tanítványainak. Legalább négy-öt esetben a kapufa segítette ki a gyirmótiak amúgy jól teljesítő hálóőrét. Így pedig a szünetben 0–0-ra álltak a küzdő felek.

A mérkőzés koreográfiája a térfélcserét követően sem változott: a mieink folyamatosan támadtak, a vendéglátók pedig önfeláldozóan védekeztek. Igaz, hogy mindeközben sikerült egy váratlan kontrát végigvinniük, és csak Hajba Botond nagy védésének köszönhettük, hogy nem kerültünk hátrányba. A 46. percben viszont végre megtört a jég: egy szöglet után Molnár Barnabás lövése Dörnyei Dávidon megpattanva került a hazaiak hálójába. A harmadik etap folytatásában újabb gólt nem sikerült összehoznunk, így 1–0-s vezetésünkről kezdődhetett a zárófelvonás, melyben újfent óriási mezőnyfölényt harcoltak ki akadémistáink. A gyirmótiak szinte ki sem tudták hozni a térfelükről a labdát, ám ennek ellenére megúszták újabb kapott gól nélkül a meccs végjátékát, így a mérkőzés 1–0-s Illés-sikerrel zárult.

Egy nagyon lelkes ellenféllel találkoztunk. A céljuk egyértelműen az volt, hogy minél kevesebb bekapott góllal ússzák meg a meccset. Ez pedig óriási labdabirtoklási fölényt eredményezett a számunkra. A saját elveinknek megfelelően próbáltunk kombinatív támadójátékot játszani. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Nagyon tetszett a srácok hozzáállása, mert amit megbeszéltünk, azt be is tartották. A betömörülő ellenféllel szemben sok átlövésünk volt, többször is a kapufát találtuk el. Rúgtunk egy lesgólt és szerencsére volt egy szabályos találatunk is. Összességében elégedett vagyok, de az első 20-25 perc nem tetszett annyira, mert élesebben kellett volna beleállnunk a meccsbe. Talán a múltkori fölényes győzelem volt még a srácok fejében. Szeretném, ha ez többet nem fordulna elő. Amúgy a megszokott stílusunkban futballozva jóval nagy arányban is nyerhettünk volna. Elégedett vagyok, mert amit kértem a srácoktól, azt meg is kaptam tőlük

– értékelte a mérkőzést Szűcs János vezetőedző.