Tóth Milán góljával bevette a Haladás Siófokot!

Tóth Milán góljával bevette a Haladás Siófokot!

Horváth Rajmund kezdett, a Haladás nyert és már 420 perce nem kapott gólt a csapat.

Az utolsó előtti idegenbeli túráján Siófokon szerepelt a Szombathelyi Haladás. Németh Szabolcs a Verpecz – Kállai K., Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Tóth Máté, Doktorics – Tóth Milán, Horváth R. összeállításban küldte pályára csapatát, azaz Horváth Rajmund képviselte az Illés Akadémia U19-es korosztályát, míg Kállai Kevin, Kiss Bence, Tóth Máté, Doktorics Áron és Tóth Milán a korábbi akadémiai éveket. A padon – többek között – az Illés Akadémia kapusedzője, Rózsa Dániel, valamint Tóth-Gábor Kristóf várt bevetésre. A hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet Szakály Attila.

Adódott lehetőség mindkét kapu előtt, változatos volt az első félidő. A Haladás-szurkolók által bíztatott zöld-fehérek az első negyedóra végén ziccerig jutottak. Holdampf Gergő passzával Tóth Milán tört kapura, lövését azonban Hutvágner kiütötte, a kipattanónál pedig gyanús körülmények között tűnt el a támadónk. Nem sokkal később Verpecz Istvánnak volt dolga: egy Kiss Bence ellen elkövetett fault megtorlatlan maradt, az akció végén pedig egy 7 méteres lövését lábbal hárított a kapusunk. A 20. percben Horváth Rajmund löketét ütötte ki a siófoki kapus, a kipattanót mi szedtük össze, de Tóth Milán fejesénél is hárított Hutvágner. A 39. percben már ő is tehetetlen volt. Kiss Bence löbbölt passzát Tóth Milán vette át egy védővel a nyakán, kijött a kapus, a mi csatárunk csinált egy jó cselt visszafelé, majd megfordulva a visszazáró másik védő lába mellett 12 méterről a kapu közepébe lőtt, 0–1.

A szünet után csírájában fojtotta el a siófoki kezdeményezéseket a Haladás, igaz, a támadásokra nem tudtunk megfelelő hangsúlyt fektetni ebben a periódusban. Ám nem is minket sürgetett az idő, így taktikus második félidővel teljesen megérdemelten hoztuk el a három pontot a Balaton-partról. A hajrában Tóth-Gábor Kristóf is beállt, így összesen 8 Illés Akadémia-nevelés játszott ezen a bajnoki találkozón.

Mindez azt jelenti, hogy két mérkőzéssel a bajnokság vége előtt négy pontra szűkítettük a különbséget az éppen előttünk lévő Siófokkal szemben, azaz még az ötödik helyre odaérhet a Haladás.