Az Illés Akadémia Spirit nemzetközi kupamenetelése

Az Illés Akadémia Spirit nemzetközi kupamenetelése

Folytatódik a szombathelyi esport zászlóshajójának tündérmeséje.

Az Illés Akadémia Spirit R6 csapatának nemzetközi menetelése tovább folytatódott, hiszen a csapatunk a T2-es verseny csoportkörével (azaz a második fázissal) nem elégedett meg!

Továbbjutottunk a harmadik fázisba, ahol már csak Európa 12 legjobb T2-csapata maradt. Itt azán konferenciákra osztották a csapatokat és mindenki 8 mérkőzést játszott. A srácok továbbra se álltak le a bravúros szerepléssel! Hármat simán, egyet hosszabbításban nyertek meg, kettő veszítettek el a ráadásban, és kettőt a rendes játékidőben. Mindez 13 pontot jelentett, ami elég volt a tabella 6. helyére – ez pedig továbbjutást ért a végső, azaz a negyedik fázisba!

Itt már egyenes kiesés döntött, ráadásul ebben a fázisban osztják szét a verseny díját, a 40.000 Eurót. Magyar csapat még nem jutott ilyen messzire T2-es versenyen, főleg nem úgy, hogy teljesen magyar nevelésű játékosokkal szerepeljenek! Itt a 6 csapathoz meghívást kapott két Pro League-csapat (T1), a Wolves Esports (a Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderers esport szakosztálya), valamint az MNM Gaming. A korábban megszerzett helyezések alapján kerültek kialakításra a párharcok. A fenti két csapat a 2022-es évben dobogósok voltak a profi ligában! A Wolves erősebb csapatnak számított idén, ezért ők kapták az első seed-et míg az MNM a másodikat.

A hatodik helyezésünk alapján a „farkasok” lettek az ellenfeleink a negyedik fázisban. Minden idők legmagasabban jegyzett, magyar csapatot érintő tétmeccsét játszotta így az Illés Akadémia Spirit! Ezernél is többen követték élőben a mérkőzést. Néhány szurkoló bátor sportfogadása ellenére (sokakat bátorított, hogy az IAS győzelme 6-os oddsot ért), sajnos a papírforma valósult meg és a Wolves 2–0-ra megvert minket. Az összdíjazásból 1000 Euró ütötte a markunkat!

A játékosok így is eufórikus állapotban hagyták el a szervert, örök élménnyel és még az eddiginél is több motivációval rendelkeznek. Most végre a hosszú szezon után pihenés következik a játékosok és a stáb számára is. Pont időben, hogy a nyár utolsó néhány hetéből elcsípjenek párat. Azonban nagyon sok idejük nem lesz, hiszen a Magyar Nemzeti Esport Bajnokság őszi szezonja augusztus végén már kezdődik is!

Reméljük további sikerekkel számunkra! Hajrá IAS!

#IASWIN