A saját csapatunkat, játékunkat szeretnénk megtalálni

A saját csapatunkat, játékunkat szeretnénk megtalálni

Faggyas Milán nyáron vette át U17-es leánycsapatunk irányítását, mely szerdán első edzőmérkőzést is lejátszotta a szlovén ZNK Mura Nona gárdája ellen. Az elmúlt időszak tapasztalatairól, de a jövő héten esedékes DVTK Girls CUP-ról is beszélgettünk újdonsült vezetőedzőnkkel.

Korábban fiúkkal dolgoztál, most csöppentél bele a női futballba. Milyenek az első benyomások?

Őszintén mondhatom, hogy pozitív benyomásaim vannak és természetesen egy új kihívás ez számomra. Nem kis feladat, hogy a korosztályukban maradt, valamint a most felkerülő, életkorukban fiatalabb játékosokból egy egységes csapatot, közösséget kovácsoljunk, ahol mindenki ki tudja magából hozni, ami benne rejlik és a benne lévő potenciált. Az egészen biztos, hogy másképp kell a lányokkal dolgozni, de türelmesek vagyunk és lépésről lépésre építkezünk.

A felkészülés első szakaszán már túl vagytok, hogy értékeled az elmúlt szűk két hetet?

Messzemenő következtetéseket nem nagyon vonnék le az eltelt időszakból. Sok felmérés és orvosi vizsgálat várt a lányokra, viszonylag keveset tudtunk úgy igazán együtt dolgozni. Mindenképpen pozitívum, hogy az U15-ös csapattal tudtunk egy hasznos egymás közötti mérkőzést játszani, illetve, hogy az előző idényben a hazai bajnokságot megnyerő szlovén ZNK Mura Nona együttesével is volt lehetőségünk megmérkőzni.

Utóbbi volt a „hivatalos” debütáló mérkőzésed. Miként összegeznéd a látottakat?

Elsősorban azt szerettük volna, hogy amennyire lehetséges, visszaköszönjön az a filozófia, játékstílus, ami szeretnénk, hogy jellemezzen minket. Örömteli, hogy ebből láttunk dolgokat, akár labdával, akár pedig labda nélkül. Az összkép volt a fontos, egy hosszú út elején vagyunk, és hiszünk abban, hogy a munka és a tudatos építkezés meghozza majd a gyümölcsét.

A jövő héten miskolci túra vár a csapatra, a DVTK Girls CUP-on vesztek részt. Mit vársz a tornától?

Ez egy nagyon jó lehetőség, hogy „éles” helyzetben is felmérhessük, hogy – annak ellenére, hogy az út elején vagyunk még –  hol tartunk rangos külföldi ellenfelekhez képest. Azt elmondhatom, hogy a saját filozófiánkhoz tartjuk magunkat,  azt szeretnénk megvalósítani a pályán. Ez a legfontosabb, ha pedig eredménnyel is párosul, az hab lesz a tortán.