Az FTC nyerte a zöld-fehér felsőházi rangadót

Az FTC nyerte a zöld-fehér felsőházi rangadót

U15-ös leánycsapatunk 4-1-es vereséget szenvedett hazai környezetben.

Illés Akadémia-Viktoria U15 – FTC U15 1–4 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Németh F. – Gulyás Dzs. (Gulyás L., 73.)., Lukács K., Takács M., Imre A.  – Sági F., Gulyás Sz., Alasz H. – Bihari P., Bihari Cs., Licskai L. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerző: Takács M. (63., 1–1)

Zöld-fehér rangadó várt U15-ös leányainkra, szombaton délelőtt a listavezető Ferencváros látogatott a vasi megyeszékhelyre. A fővárosiak már a mérkőzés elején bizonyították, hogy miért állnak a tabella élén: birtokolták, járatták a labdát, mi pedig főként a védekezésre kellett, hogy összpontosítsunk, energiáink nagy részét az emésztette fel. Ennek ellenére fegyelmezetten, egymást segítve hatástalanítottuk a vendégek próbálkozásait, ha pedig arra volt szükség, Németh Flóra avatkozott jól játékba. A fizikálisan, mentálisan egyaránt megterhelő rohamokat egészen a 35. percig bírtuk, amikor egy labdavesztés után Kovács Petra találatával szerezte meg a vezetést az FTC (0–1). A szünetre így a zöldmezesek mehettek egygólos előnnyel, a pihenő alatt viszont sikerült rendeznie a sorokat a mieinknek, akik más felfogásban, sokkal harapósabban, bátrabban tértek vissza a pályára. Többet volt nálunk a labda, mint az első játékrészben, próbálkoztunk a védelmük mögé kerülni, a 63. percben pedig az egyenlítés is összejött: Alasz Hanna remekbe szabott szabadrúgását nagy bravúrral védte a budapestiek hálóőre, a kipattanót Gulyás Dzsesszika kanalazta vissza, majd a kavarodás közepette Takács Míra reagált leggyorsabban, s kotorta a kapuba a labdát (1-1). Úgy tűnt, ez hitet, erőt adhat a lányoknak, veszélyes támadásokat vezettünk, a 70. percben azonban egy távoli lövés után ismét ellenfelünk került előnybe, 1–2 volt az állás. Ez a találat sajnos megfogta a csapatot, egy szabadrúgásból harmadszor is eredményes volt az FTC, majd közvetlenül a lefújás előtt a negyedik fővárosi gól is megszületett, így alakult ki az 1–4-es végeredmény. Tanulságos mérkőzést játszottunk egy remek csapattal, az első félidő fegyelmezettségére, egymásért küzdeni tudására, valamint a második félidő lelkesedésére pedig mindenképpen lehet – és kell is – építeni a későbbiekben.

Ha valaki ránéz az eredményre, azt gondolhatja, hogy ez egy sima vendég győzelem volt, de nagyon megnehezítettük az egyébként remekül játszó ellenfelünk dolgát azzal, hogy fegyelmezettek voltunk és keményen beleálltunk a párharcokba. A vendégek letámadása ellenére a labdakihozatalaink is nagyon jók voltak, jól mozogtunk üres területekbe labda nélkül. Mindkét félidőben a hajrában kaptuk a gólt, gólokat, amit a fáradtság számlájára lehet írni. Büszkék lehetnek a lányok a mutatott játékra, már csak azért is, mert az ellenfél edzője és játékosai is gratuláltak a teljesítményünkhöz. Jó úton haladunk, remélem, hogy ezt már a lányok is elhiszik magukról a mai napon nyújtottak alapján

– értékelt Ferencsik Evelin vezetőedző.