U17-es csapatunk jól küzdött, de pont nélkül maradt

U17-es csapatunk jól küzdött, de pont nélkül maradt

A körülményekhez jobban alkalmazkodó FTC-Telekom hazavitte a három pontot Szombathelyről.

Illés Akadémia-Viktória U17 – FTC-Telekom U17 1–2 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. (Spilenberg M., 46.) – Németh Z., Ceglédi B. (Tóth L., 89.), Stadler K. (Simon E., 46.), Giczi K. (Csarnai Z., 66.) – Nagy B., Hajdú P., Harangi L. (Bukor Z., 74.) – Gyócs-Németh C., Csombor L., Mesterházy I. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerző: Csombor L. (78. p., 1–2)

Az akadémiai bajnokság első körét lezáró mérkőzésen U17-es lányaink az elemekkel is harcolva küzdöttek a Ferencváros ellen. A vendégek az első játékrész végén szereztek előnyt, majd a második félidőben ezt még meg is tudták duplázni. Dicséri akadémistáink küzdeni tudását, akaraterejét, hogy a hajrához érve szépíteni tudtak, sőt a folytatásban az egyenlítésre is esélyük volt. Bosszantó vereséget szenvedett a csapat, mert a pályán látottaknak, a játék képének a döntetlen jobban megfelelt volna.

Elsősorban a támadójáték kapcsán van hiányérzetem, mert nem fejeztük be, vagy nem elég pontosan fejeztük be az akcióinkat. A csúszós, vizes pálya mindenkit nehéz feladat elé állított, az nyert végül, aki jobban sáfárkodott a lehetőségeivel. Az utolsó negyedórában, az ellenfél kétgólos előnyénél Csombor Luca szép találatával visszajöttünk a meccsbe, de ahhoz, hogy az ilyen szituációkból a jövőben pontszerzések is legyenek, az kell, hogy a lányok higgyenek magukban, abban, hogy ott állnak a küszöbön. A mérkőzés összképe alapján gratulálok a csapatomnak, szerencsére sok mérkőzés van még hátra a bajnokságból, bőven lesz lehetőségünk javítani. Gratulálok az ellenfelünknek is, sok sikert a további mérkőzéseiken

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.