Az ETO szögleteivel meggyűlt a bajunk

Az ETO szögleteivel meggyűlt a bajunk

Két sarokrúgást követően is gólt szereztek a győri fiatalok, így végül 2–0-ra nyerték meg az U13-as akadémistáink elleni felkészülési mérkőzést.

Illés Akadémia U13 – ETO FC Győr U13 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
Illés Aka. U13.:
Szalai-Horváth – Tulit, Hányi, Szakály, Axnix – Hideg, Sulyok, Fehér – Horváth Á., Bosnyák Botond, Grádvohl. Cserék: Angler, Laczó, Szántó, Gurzó, Bosnyák Bence, Marian, Tóth D., Moldován. Vezetőedző: Nagy László.

Újabb edzőmeccset játszott az ősszel induló nagypályás bajnokságra készülődő U13-as csapatunk, mely ezúttal az ETO FC Győr hasonló korosztályú együttesével mérte össze a tudását egy 3X30 perces mérkőzés keretében. A mieinknél három próbajátékos is bekerült a kezdő 11-be.

A találkozó két veszélyes szögletünkkel indult, ám egyikből sem lett sajnos gól. A 9. percben aztán már tényleg nagyon közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, de Hideg Botond lövése elzúgott a kapu fölött. A folytatásban is inkább Nagy László tanítványai játszottak mezőnyfölényben, de ez helyzetekben nem annyira nyilvánult meg. A 23. percben azért Horváth Ármin 18 méteres szabadrúgása magában hordozta a gól lehetőségét.

A 0–0-ról kezdődő második harmadra teljes sort cseréltek a győriek, és ez bizony nagy változásokat eredményezett. A 35. minutumban egy jobbról érkező szöglet után a vezetést is sikerült megszerezniük a Rába-partiaknak. A továbbiak is egyértelműen a vendégekről szóltak, de hol ők hibáztak ziccerben, hol pedig Szalai-Horváth Alex védett nagyot. Így 60 percnyi játék után 1–0-ra vezetett az ETO.

A harmadik etap koreográfiája sajnos leginkább a másodikra hasonlított. A 70. percben újfent jobbról érkezett a kapunk elé egy sarokrúgás, ami után elemi erővel bombázott a hálónkba az egyik győri játékos. A folytatásban ugyan jóval többet volt a vendégeknél a labda, de azért egy veszélyes szabadrúgás nekünk is összejött: a 73. percben Laczó Bálint találta telibe jó 22-23 méterről a keresztlécet. Gól azonban több már nem született, így végül 2–0-ra nyert az ETO FC Győr U13-as csapata.

A mérkőzésen két pontrúgásból kaptunk két gólt és összességében megérdemelten nyert az ETO. Úgy érzem, hogy az első harmad kimondottan jól sikerült nekünk. Jól működött a letámadásunk, de egy picit talán el is fáradtunk tőle. A második és a harmadik etap így a frissebbnek tűnő győrieké volt. Tanulságos és hasznos meccsen vagyunk túl

– összegezte a látottakat Nagy László vezetőedző.