Kállai Zalán és Horváth Hunor is kezdett

Kállai Zalán és Horváth Hunor is kezdett

Két jelenlegi és egy korábbi Illés Akadémia-nevelés került Oross Márton U18-as csapatába.

A bolgár U18-as válogatottat látja vendégül a magyar szövetség: ennek keretében két mérkőzést is játszik egymással a két együttes. Oross Márton két Illés Akadémia-nevelésnek is meghívót küldött: Kállai Zalánnak és Horváth Hunornak. Sőt, rögtön a kezdőbe is jelölte játékosainkat a szombathelyi utánpótlásnevelő-centrum korábbi vezető elemzőedzője. A két csapat első meccsén ráadásul egykori növendékünk, a Paksi FC jelenlegi kapusa, Simon Barnabás védett.

A 27. percben kerültünk előnybe: egy szabadrúgás után Kállai Zalán elé került a labda, aki éles szögből lőtt kapura, ám egy visszafutó bolgár védő nagy bravúrral a gólvonalról kikanalazta a labdát, éppen Yaakobishvili Antal elé, aki közelről nem hibázott, 1–0. A második gólunk hamar jött, ráadásul ebben elévülhetetlen szerepet játszott a másik Illéses mezőnyjátékos: Horváth Hunor tökéletesen középre tekert szögletét Yaakobishvili ezúttal fejjel juttatta a kapu jobb felébe, 2–0. Tíz perc múlva jött a szépítés: egy szabadrúgás után sokáig rendezetlen maradt a védelmünk, nem tudtunk felszabadítani, így egy fejessel szépítettek a bolgárok, 2–1.

Zalán egy órát töltött a pályán, Huni végigjátszotta a mérkőzést. A II. félidőben már nem több gól nem esett, a mieink megérdemelten győztek.

Örülök, hogy sikerült megnyernünk a mérkőzést, mert egy erős bolgár válogatott volt az ellenfelünk. A mutatott teljesítménnyel azonban még nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, mert bár volt néhány kifejezetten jó egyéni teljesítmény a csapatban, helyenként döcögős volt a játékunk, becsúsztak pontatlanságok. Láttam azonban biztató jeleket is, szép lassan lépegetünk előre, bízom benne, hogy csütörtökön még egy szintet sikerül előrelépnünk

– értékelt a lefújás után Oross Márton szövetségi edző.

Csütörtökön 11 órakor Telkiben ismét megküzd egymással a két csapat.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu